1. Vali üks keskne ja silmapaistev mööbliese

Selge on see, et mitte kõigil ei ole hiigelsuurt eelarvet, mille abil oma kodu silmapaistva disainmööbliga täita. Tegelikult ei mängigi raha ülisuut rolli, kui soovid kodu pisut suursugusemas ja luksuslikumas võtmes kujundada. Vali elamisse üks keskne mööbliese, millele pilk koondub ja hoia ülejäänud mööbel neutraalsena. Elutoas olgu pilgupüüdjaks korralik diivan — eriti säravana mõjuvad kuningliku sametkangaga kaetud diivanid, mis on muide ka kergesti puhastatavad ja kestavad kaua ilusad!

Foto: Shutterstock

2. Hästi valitud diivanipadjad

Ilusast diivanist ainuüksi ei piisa. Et kodust kaunis ja korrastatud mulje jääks, tasub ka diivan korras hoida ja see võimalikult pilkupüüdvaks sättida. Kui sisustusaksessuaaridega ei ole mõtet üle pingutada, siis diivanipadjad on kindlasti detailid, mis võiksid igas elutoas olemas olla — nendega saab panna kujundusele kena punkti. Kui soovid elamisele luksuslikumat joont lisada, vali sügavad toonid, sametised kangad, kuldsed-hõbedased varjundid või glamuursed art déco mustrid. Diivanipatjade kasuks räägib ka fakt, et reeglina on nad soodsad ja lihtsasti kättesaadavad, kuid ülimalt efektsed ja mõjuvõimsad elemendid!

Foto: Nordicdesignhome.ee

3. Kroonlühter

Kaunis kroonlühter — olgu see siis modernse või klassikalise disainiga — lisab igale ruumile korraliku annuse elegantsi. Kui soovid magamistoale või elutoale pisut uut hingamist anda, siis lühter on hea idee, millest alustada!

Foto: Ellos.se

4. Maani ulatuvad kardinad

Maani ulatuvad kardinad lisavad igale ruumile elegantsi ja jätavad mulje kõrgematest lagedest. Kindlasti tasub jälgida, et kardin ulatub tõepoolest põrandani ja puudutab seda kergelt. Vastasel juhul jääb mulje pisut lohakas ja poolik. Kindlasti tasub kardina värvi valikul lähtuda ülejäänud sisustusest — et see sobituks kokku muude detailidega — näiteks diivani või diivanipatjadega. Nii valitseb ruumis harmoonia, mis jätabki elamisest terviklikuma ja viisakama mulje.

5. Sügavad toonid

Mähi oma elamine moekatesse marjavärvidesse, veinipunastesse või tumesinistesse varjunditesse. Need on toonid, mis juba iseenesest mõjuvad suursuguselt ja kuninglikult.

6. Pisikesed, kuid kõnekad aksessuaarid

Et elamine ei mõjuks steriilse hotellitoana, tasub tuppa tuua ka hubasust ja sära andvaid küünlaid, kandikuid, vaase ja muidugi ka lilli! Pisikeste detailidega ei maksa aga elamist ka üle koormata — piisab mõnest efektsest detailist õiges kohas.

7. Marmorpinnad

Marmor on juba iidsetest aegadest luksuse sünonüüm. See aga ei tähenda, et tuleks kogu elamine marmorplaatidega katta — piisab taas üksikutest detailidest — lauanõudest, pisikestest diivanilauakestest, küünlajalgadest jne.