1. Liialt karjuvad värvid

Viga: valid liialt erksad värvid nagu kollane, oranž, punane. Sellised värvid sobiksid paremini ruumi, kus liigub rohkem energiat. Ruumi, kus on melu. Mõtle näiteks köögile ja söögitoale.

Mida teha: eelista sinaka varjundiga toone. Värvipsühholoogide sõnull soodustavad sinakad toonid head und, muutes magamistoa rahulikuks kohaks. Kui sinine värvikaart ei ole sinu maitse, siis sobivad ka mahedad maalähedased toonid.

2. Unustad tasakaalu

Viga: koondad kogu mööbli ainult ühe kohta kokku.

Mida teha: ruumis valitsegu tasakaal. Asjad võiksid olla jaotatud üle kogu ruumi. Kui ruumi on palju, võiksid jagada magamistoa erinevateks aladeks. Näiteks tekita kuskile lugemis- või istumisala ning jäta erinevate mööbliesemete vahele piisavalt “õhku”.

3. Privaatsuse puudumine

Viga: kuigi paljudele meeldib päikesega ühes rütmis elada, siis katmata aknad võivad luua magamistoast koha, kus puudub privaatsus. Samuti aitavad kardinad magamistuba hubasemaks ja kodusemaks muuta. Samuti on moes planeeringud, kus magamistoal ei ole sageli isegi ust — seda eriti katusekorruste või loft-tüüpi korterite puhul. Tegelikult on magamistoa puhul privaatsus ülioluline ja mõnikord on soov kodus kiire lõunauinak teha ka siis, kui teised pereliikmed kodus viibivad.

Mida teha: paigalda akende ette kardinad või mõned muud meelepärased aknakatted. Kui magamistuba on alles planeerimisjärgus, siis tea, et uks on selle ruumi puhul oluline element, ilma milleta lihtsalt ei saa!

4. Unustad aksessuaarid

Viga: magamistuba näeb välja nagu paljas ruum, kus pole peale voodi ja riidekapi midagi muud. See tundub kohana, kus peale magamise ei soovi sa minutitki veeta.

Mida teha: magamistuba võiks olla koht, kus puhkad kiirest elust. Võta aega, kaunista ruum isikupäraselt ära. Pane seintele kunstiteoseid, pane aknalauale toataimed ja kasuta omanäoliseid kangaid, patju ja teisi hubasust loovaid aksessuaare.

Allikas: freshome.com

LOE LISAKS: