1. Kapiuksed

Kahevärvilised kapiuksed on trendikad ja lahedad — samuti on mõne ukse värvimine lihtne viis köök kerge vaevaga värvilisemaks muuta. Kui kapiuksed on välimuselt kulunud, vaheta need teises toonis uste vastu välja. Kui uksed on heas korras, piisab vaid värvimisest. Kui oled oma otsuses pisut ebakindel, võid vanad kapiuksed alles jätta, sest nii saad need soovi korral tagasi panna.

Foto: IKEA

2. Tapeet

Sageli arvatakse, et ainus võimalus köögile pisut värvi anda on seinaplaatidega või köögikappidega. Hea alternatiiv on aga tapeet. Võid soetada veekindla tapeedi või kasutada hoopis tavalist tapeeti ja paigaldada kraanikausi ning pliidi kohale klaasi, mis kaitseb tapeeti pritsmete eest. Paljud tootjad müüvad ka pestavaid tapeete, mida ei olegi vaja klaasiga kaitsta.

3. Seinavärv

Võid üle võõbata ka ühe seina, millest saab aktsentsein. Nii saad kööki tuua mõistlikus koguses värvi, mis ei mõju liialt pealetükkivana. Värvi ära sein, millel pole ülemisi kappe, sest nii jaotub sein pooleks: värvitud osaks ja alumisteks kappideks. Kui värvitoon peaks ära tüütama, siis väikest ala pole ka liialt tülikas üle värvida.

4. Toolid või baaripukid

Lisaks seintele ja kappidele võid köögile värvi anda ka söögitoolide ja baaripukkidega. Kui köök on ühes toonis, saad mõne erksa tooliga köögile törtsu värvi lisada. Proovi näiteks erkkollast, särtsakat rohelist või mõnda muud värvi, mida suurel alal kasutada ei tahaks. Sobivad ka sametiga polsterdatud toolid või värvitud metall, mis pole liialt pealetükkiv, kuid annab kööki pisut värvi ilma, et tulemus mõjuks ülepingutatuna.

5. Värvilised padjad

Toolidele võib lisada ka värvilised polsterdatud katted, mis muudavad lisaks silmailule ka istumise mugavamaks. See on lihtne viis lisamaks kööki erinevaid värve. Samas saad padjakatteid alati vahetada, kui midagi ära tüütab. Kõik padjad ei pea olema ühes toonis ning katsetada võid ka erinevate mustrite ja värvikooslustega.

Foto: H&M Home


6. Ripplambid

Ripplambid ei ole ainuüksi funktsionaalsed detailid, millega kööki valgust lisada. Värviliste kuplite abil saad interjööri tuua ka efektsed värvilaigud. Nii saad omavahel ühendada ilu ja praktilisuse.

7. Avatud riiulid

Kui väike kaos ei häiri, siis avatud riiulid on hea variant andmaks igapäevaste köögitarvetega sisekujundusele omanäolisust. Aseta kappidele näiteks maitseainepurgid, pudelid ja muu taoline. Avatud riiulitega saad kööki tuua natuke üht ja pisut teist värvi. Pane riiulitele näiteks vasest kausid ja värvilised kokaraamatud.

8. Aknakatted

Elegantsed aknakatted käivad traditsioonilise sisekujunduse juurde. Samas sobivad viisakad aknakatted ka moodsasse sisekujundusse. Kui köögis on ruumi vähe, on mõistlik valida aknasisesed rulood. Nii ei teki ohtu, et kardinad jäävad ette või satuvad liialt lähedale kuumale pliidile. Aknakatete abil saad tuua kööki erinevaid mustreid. Kardinaid on samuti küllaltki lihtne vahetada nagu padjakatteid.

9. Vaibad

Vaip on lihtne võimalus tuua kööki pisut värvi ja mustrit. Kui seinad ja kapid on neutraalses toonis, võid kööki panna erksas toonis vaiba, mis lisab sinna särtsu. Vaipa on kerge välja vahetada, kui värvidemäng lõpuks ära peaks tüütama.

10. Värvimuutvad LED-tuled

Kui oled muutliku meelega ja soovid seinavärvi pidevalt vahetada, on mõistlik paigaldada seinakappide alla värvimuutvad LED-tuled, sest nii saad muuta köögi just seda värvi, mida parasjagu soovid.

11. Klaas

Võid kasutada erinevaid klaasist esemeid olgu nendeks vaasid, karahvinid või midagi muud. Võid omavahel kokku panna ka erinevates toonides klaase.

12. Soojades toonides metall

Kui soovid kööki tuua värvi, kuid ei suuda otsustada, mis toon see olla võiks, siis võid kasutada soojades toonides metalli nagu messing, kuldne ja igasugused muud soojad metalsed toonid, mis annavad sisekujundusele juurde, ent ei mõju karjuvalt. Lisaks sobib soojas toonis metall ka roostevaba terase ja külmemate metallitoonidega.

13. Aktsentvärv

Kui lisad ühes toonis pisikesi asju igale poole kööki, siis mõjub ka see aktsendina. Need pisikesed asjad võiksid olla näiteks laudlina, käterätikud ja muu taoline, mida on lihtne muuta.

14. Puuviljad ja lilled

Kui lisad neutraalsetes toonides kööki kausi puuviljadega, lisab see palju värvi. Pane kaussi näiteks sidrunid, paprika, õunad, banaanid ja aseta kauss nähtavasse kohta. Kui tüütab ära, saad seda lihtsasti muuta. Efekti saad anda ka kauni lillekimbuga!

Allikas: houzz.com

LOE LISAKS: