Keerukas oli projekti puhul see, et ruumid olid valmis: planeering, sanitaarruumid ja põrandamaterjalid. Nagu praegustele arendustele kohane, oli maas ikka ühelipiline tammeparkett, uksed ka tammespooniga, sanitaarruumides neutraalne täismassplaat ja mitte kõige õnnestunum trepilahendus. Kuna tellija oli julge ja soovis ruumist midagi enamat, siis oli vaja leida lahendused, et siduda olemasolev foon uue lahendusega loogiliselt.

Vaibast sündinud koloriit

Koloriidi koha pealt pakkus Ines alguses välja kaks varianti: üks pastelne ja teine kirgas. Kogu koloriit on inspireeritud Jaime Hayoni disainitud vaipadest Nodus — nendest sai kõik alguse. Nimelt on Nodusel kollektsioon, milles on eri folklooridest inspireeritud disainvaibad, näiteks pastelne Afganistani ja kirgas Jaapani folkloorist. Protsessi käigus aga jõuti ideeni, et kuna vaip on sisearhitektuurse lahenduse võtmeks, siis võiks lasta selle juba spetsiaalselt disainida ja kujundada elamise jaoks. Varasemalt on Ines teinud palju koostööd vaibakunstnik Annike Laigoga, seegi kord sündis vaip koostöös Annika ja Taanis resideeruva kunstniku Phuc Van Dangiga.

Et anda interjöörile jõulist nägu, valiti olemasolevale valgendatud tammele Querkuse tootevalikust kontrastiks suitsutatud ja harjatud tammest spoonitud paneelid, millega on lahendatud kogu eritellimusmööbel ja seinapaneelid. Kuna elanikud ise on restoranipidajad ja köögi disain oli algusest peale tähtis, siis tundus loogiline anda köögile veidi profiköögist inspireeritud välimus — roostevabad pinnad. Sealt hakkas jooksma kogu kroomvalgustite ja -detailide idee.

Punane ja sinine koos

Värvilahendusest rääkides on Inesele alati veidi vastukarva olnud sinise-punase kombinatsioon, kuid selles tervikus toimib hästi ja paneb ruumi elama. Sinist ja punast on kasutatud kõikides ruumides, et tekiks tugev visuaalne tervik — trepile sai tehtud uus piire, kus sees värviline klaas. Peeglite ja klaaslahenduste puhul kasutati suitsuklaasi ja -peeglit, et lisada ruumidele sumedust.

Must viimistlus

Metalli ja poest ostetud mööbli valikul pöörati pilgud toodetele ning disainilahendustele, millel on musta viimistlusega detailid. Need raamivad hästi kogu pilti ja lisavad elegantsi, kuid on jõulised. Seinapinnad on mustvalges kontrastis, et mööbel saaks domineerida. Nii on taustaks valgeks värvitud sein ja selle kõrvale on sobitatud must või tume paneel, aga ka eritellimusmööbel. Sisustussalongist ostetud mööbel sai valitud kohe alguses väga tugeva iseloomu järgi. Näiteks BD Barcelona (müüb Inspira) valikust valitud Jaime Hayoni punase naturaalnahaga kaetud pähklivineerist lounger, sinise naturaalnahaga söögilauatoolid ja poleeritud alumiiniumist köögipukid. Tootja leidis, et Ace of Space’i projekt sobiks ilustama ka nende kodulehte ja avaldas projekti enda veebilehel.

Toodetest kasutati veel &Traditsioni (müüb Inspira) kolme eri materjali ja tasapinnaga lauda elutoas, mis on i-le täpiks ning võtab hästi kokku selle, mida sisearhitektid kujundusega öelda tahavad. Diivani valikul lähtuti neutraalsusest, kuna ruumis on juba nii palju jõulist ja rõhuasetus on teistel toodetel. Tagasihoidlik diivan on pigem fooniks kunstile ja efektsele istemööblile (näiteks Hay Mags Soft, müüb Elke Mööbel). Valgustitest otsiti pigem aegumatu disainiga ja klassikaks muutunud kroomviimistlusega mudeleid: Flos 2097 lühter, Flos OK, Artemide Ticio (müüb Laterna Magica), Catellani Smith Turciu (müüb Laterna Magica) jne.

Kivilahendused on Kiviprojekti sulest ja eritellimusmööbli valmistas Made by Gild. Metall-lahendused on HM Steelilt ja aknakatted Erdike Tekstiililt.

Suurt rolli mängib kunst

Maitsekat kunsti lihtsalt peab väärikalt eksponeerima — näiteks on elutoas Peeter Mudisti teos ja magamistoas ripub Kristi Kongi maal. Magamistoas sai kirglik punane — peaaegu neoontooni — võetud inspireeriva killuna maali seest ja kasutati vaipade disainis.

Sama tooni sai tellitud Sancali tumba (müüb Elke Mööbel). Lähteülesanne nägi ette hulganisti lillekaste, muid lillede lahendusi, vaase jms. Et puhuda trepihallile rohkem elu sisse, saigi disainitud ülemine piire lillekastina. Mustast põletatud graniidist lillekasti materjaliks on sama kivi, millega on kaetud kamin. Kaminasüdamik pärineb tuntud ja hea M-Designi valikust. Need on väga kvaliteetsed ja disainis järeleandmisi juba ei tehta.

Ace of Space on väga tänulik teadlikule ja usaldavale tellijale, kelleta sellised lahendused ei sünni.