Airobot on ise otsuseid tegev soojustagastusega nutikas ventilatsiooniseade, mis teab, millal tõsta või langetada õhuvoolu hulka. Airobotiga on kaasas vastuvoolu plaatsoojusvahetid, soojusvahetis toimub ruumist väljatõmmatava õhuga väljast võetava õhu soojendamine. Selle tulemusel ei ole välisõhku vaja eraldi kütta ning tuppa puhutakse alati toatemperatuuri lähedane õhk.

Kõik Airobot seadmed sisaldavad rõhu-, temperatuuri-, õhuniiskus- ja CO2-mõõtmisandureid, mis on seadmesse integreeritud ning eraldi paigaldamist ei vaja.

Viib ruumist välja liigsoojuse ja -niiskuse

Liigsoojus tekib tihti suveperioodidel või siis, kui ruumides viibib korraga palju inimesi. Temperatuuri kaudu juhtimine aitab siseruumidest välja viia liigsoojuse.

Pesemise, saunas käimise või söögitegemise tagajärjel tekib ruumidesse liigne niiskus. Kuna liigne niiskus tekitab ebamugavustunnet ja võib kahjustada maja, siis on oluline, et see viiakse siseruumidest välja.

CO2 andur mõõdab süsihappegaasi sisaldust õhus ning selle põhjal saab määrata kõige paremini õhukvaliteeti. Kui inimeste hulk on ruumides suurem, siis see näit tõuseb ning seade proovib leida optimaalseimat kiirust, et etteantud taset hoida, kusjuures arvestatakse ka tõusu või languse kiirust. Süsihappegaasi suur sisaldus õhus on ka põhiline probleem, miks on ruumides mõnikord õhk nii umbne, et tihti tekitab see isegi halba enesetunnet ja peapööritust. Juhul kui ruumides kedagi ei viibi (näiteks pererahvas on tööl), siis pannakse ventilatsioon tööle minimaalsele kiirusele, et hoida energiat kokku.

Seadmetel on ka suvine möödapääsuklapp, mis töötab täisautomaatselt. Näiteks kui maja on suvepäeval üle kuumenenud, siis saab masin aru, et välistemperatuur on langenud alla sisetemperatuuri, ja avab ise möödapääsuklapi ning asub maja jahutama. Samuti on seadmes soojusvaheti külmumiskaitse.