Kui eelarve on 100 euro kanti, aga köök vajab hädasti uut ilmet, siis võiksid mõelda köögimööbli värvimise peale. Tänapäeval saab värvida isegi lamineeritud mööblit ning koos pintslite ja rullidega peaks iga suurusega köök kenasti eelarvesse mahtuma. Kui peale värvi ja maalritarvete jääb raha üle, võid mõelda ka mõnele raamitud fotole, millega köögiseina kaunistada.

Kui köögimööbel värvimist ei vaja, aga ruum tervikuna vajaks värskendust, siis on lahe idee värvida sein tahvlivärviga — meeleolu on kohe teine! Kui vajad soodsaid panipaiku, siis laheda tulemuse saad ka lihtsate ja tasukukohaste ehituspoe laoriiulitega.

Kui eelarve on kuni 500 eurot, võid lisaks mööbli värvimisele vahetada ka seinavärvi, plaatida uute plaatidega ära köögi tagaseina ja uuendada valgustust. Soodne viis suuremat muutust saavutada on vahetada välja ka kappide ja sahtlite nupud ja käepidemed, võimalusel ja vajadusel ka mööblijalad.

Foto: Superfront.com

Ka valgustus muudab köögi ilmes väga palju — võib-olla on köök liiga pime ja soovid lisada pisikesi LED-lampe? Vahest soovid aga hoopis uut ja stiilset laevalgustit, mis loob hubasema tunde? Kui värvidest, plaatidest ja valgustitest raha üle jääb, paigalda vajadusel ka paar riiulit, et asjad ikka kenasti ära mahuks ja köögis pidevat segadust ei valitseks.

Kui eelarve on kuni 1500 eurot, siis võiksid kõigele eelnevale lisaks mõelda ka töötasapinna ja valamu väljavahetamise peale. Uus töötasapind, valamu ja värvitud mööbel loovad hoobilt uue ja värskema ilme. Kui suudad tööpinnalt säästa, võid eelarvesse mahutada ka mõne tehnilise seadme ostu — ehk on aeg soetada uus ja nägus veekeetja või röster?

LOE LISAKS: