102 ruutmeerises korteris on omajagu ruumi ning see andis võimaluse uutel omanikel asju oma äranägemise järgi ümber paigutada. Kuigi korterist ei eemaldatud ühtegi vaheseina, muudeti planeeringut mõtteliselt — näiteks viidi köök varasemasse elutuppa. Nii sai köök juurde kaks head omadust korraga — mõnusa kamina ja rohkem ruutmeetreid.

Kui moodsa planeeringuga elamistes on köök tihti elutoaga liidetud, siis siin ei ole selleks mingitki vajadust. Kööki mahub vajadusel einestama ka suurem seltskond.

Elutuba jällegi paikneb endises köögis, kuhu pääseb kõrgete paarisuste kaudu.

Võrreldes köögi- ja söögitoaga on elutuba tagasihoidlikult pisike. Kui selles kodus on köök pigem sotsiaalne ruum, siis elutuba on koht, kus riiulist mõni hea raamat välja võtta ja omaette lugeda.

Korteris on säilitatud vanad uksed ja koos nendega uksepiirdeliistud. Samuti ka põrandaliistud. Nii palju, kui võimalik, on päästetud vanu põrandaid. Nagu Rootsis tavaks, on liistud ja uksed värvitud õlivärviga.

Mis puutub värvitoonidesse, siis korteris on kasutatud palju sinist. Magamistoas on kasutatud rahustavat halli alatooniga helesinist.

Teises elutoas on käiku lastud sinakashalli pisut tumedamad varjundid.

Ka lastetuba on sinise päralt. Pilku püüavad autentsed sisseehitatud kapid ja akent raamivad iluliistud.

Hele ja avar vannituba on lihtne, kuid funktsionaalne. Seina sisse on tekitatud pisikesed nišid šampoonipudelitele.

Lõunapoolses küljes asub pisike ja kena rõdu. Rõdude kujundamisesse suhtuvad rootslased üldiselt erilise hoole ja armastusega. Ikka leiab keskmise rootslase rõdult mõne taime, paar tooli, padjad ja pleedid. Isegi talviste päikesepaisteliste ilmadega võib käia seal D-vitamiini ammutamas.

Vaata rohkem pilte galeriist:

Allikas: Alvhem.com

LOE LISAKS: