1. Söök olgu laual, kui mees koju saabub!

Plaani õhtusööki aegsasti ette. Võiksid sellele mõelda juba eelmisel õhtul, et kõik eeltööd jõuaks plaanipäraselt tehtud. Korralik õhtusöök on suurepärane viis anda mehele mõista, et mõtled tema peale ja hoolitsed tema vajaduste eest. Enamus meestest on koju saabudes näljased ja laual ootav söök on hea viis oma partnerit soojalt tervitada.

2. Säti ennast korda!

Enne mehe kojusaabumist katsu leida veerand tundi lühikeseks puhkehetkeks, nii näed sa tema ees värske välja. Ära unusta ka meiki ja soengut kohendamast. Kindlasti on ta oma pika tööpäeva jooksul puutunud kokku tüütute ja igavate inimestega. Ole kena ja rõõmus ning paku tema ilmetusse päeva pisut mõnusat vaheldust!

Foto: Pixabay

3. Korista!

Enne, kui abikaasa saabub, käi kogu majapidamine kullipilguga üle ja veendu, et kõik oleks puhas ja korras ning et põrandal ei vedeleks mänguasju või laudadel üleliigseid pabereid. Kindlasti käi ka tolmulapiga korraks üle laudade. Puhtas ja korrastatud keskkonnas saab mees end tõeliselt mõnusalt ja lõõgastunult tunda ning usu — see teeb rõõmu ka sulle endale!

4. Säti lapsed korda!

Pese lastel näod ja käed, kammi juuksed ja vajadusel vaheta riided puhtamate vastu. Pole ju midagi toredamat, kui koju jõudes oma pisikesi kullatükke säramas näha!

5. Loo vaikne ja rahulik atmosfäär!

Katsu mürarikkad tööd, nagu tolmuimejaga tolmu võtmine ja pesu pesemine enne mehe kojusaabumist ära teha. Pole kuigi meeldiv, kui kodune idüll saab üleliigsete detsibillide pärast rikutud.

Foto: Pixabay

6. Muuda tema olemine võimalikult mugavaks!

Uuri, kas su kallis kaasa sooviks ehk diivanil pisut lõõgastuda või magamistoas veerand tundi pikutada? Paku talle kohevaid ja värskelt klopitud patju. Hea, kui saaksid talle kohe pakkuda ka mõne värskendava joogi või kuuma teed — mida iganes ta eelistab! Aita tal kingad jalast ära võtta ja räägi temaga pehmel ja mahedal toonil. Tee kõik, mis võimalik, et mees saaks end lõõgastunult tunda.

7. Kuula teda!

Kindlasti juhtus sul päeva jooksul palju huvitavaid asju, kuid kuula teda esimesena ja ära hakka teda kohe isiklike muredega koormama. Kindlasti ära hurjuta meest, kui ta õhtusöögile hilineb.

8. Õhtu olgu mehe päralt!

Ära nurise, kui ta ei vii sind restorani ega kinno. Püüa mõista, et tööinimese elu ei ole lihtne ja et sinu ülesanne on talle kojusaabumine maksimaalselt meeldivaks teha. Kodu on koht, kus oma ihu ja hinge kosutada ning uuteks väljakutseteks välja puhata.

Allikas: Home Economics, 1950

LOE LISAKS: