Valget asendavad värvid ja elegantne must!

Unustage ainult valget värvi vannituba, mis meenutab keemialaborit, seda enam, et viimastel aastatel peale valge ei olegi trendikas vannitoas midagi nähtud. Nüüd aga lubavad värvid vannitoa täielikult vallutada. Eriline koht on tumedatel värvidel, eelkõige mustal ja tumesinisel. Oluline on meeles pidada, et tumedad värvid võivad muuta ruumi optiliselt väiksemaks, kui see tegelikult on. Seega peaks väiksemates vannitubades tumedat vaid aktsentvärviks valima, näiteks üks tumesiniseks või mustaks värvitud sein, kapp või sisekujunduslikud detailid aitavad just kontraste tekitada ja ruumi huvitavamaks muuta. Efektne detail võib olla ka näiteks seinasisese loputuspaagi lülitusplaat.

Üleüldse on aktsentvärvidel 2018. aasta vannitoatrendide nimekirjas oluline koht. Erinevat värvi sein, põrand või seinapilt võib muutuda ruumi peamiseks detailiks. Vaadake ka plaatide värve ja tekstuure — need on sellel aastal veelgi rikkalikumad — kuusnurk, teemant, arabesk ja marokopärased kalasoomused täiendavad traditsioonilisi täisnurkseid plaate.

Nutitualetipotid

Tehnoloogiad haaravad üha uusi valdkondi meie elus ja vannituba ei ole siinkohal erandiks. Kõige enam pööratakse tähelepanu tualetipotile. Sisustuspoed prognoosivad, et iga aastaga kasvab nõudlus dušš-WC pottide järgi, millel on iseavanevad kaaned, prill-laua soojendus, pesemise ja kuivatuse funktsioonid, ladywash bidee- ja lõhnaeemaldusfunktsioonid. Tulevik on tehnoloogia ja hügieenilisema vannitoa päralt.

Vihmatuba duši asemel

Vannitoa planeeringu peamiseks trendiks on avatud duširuum, mida eraldab ülejäänud vannitoast ainult klaassein. Statistika põhjal eelistab üha enam inimesi, eelkõige X- ja Y-generatsiooni esindajatest lõõgastava vanni asemel duši. Oluliseks saavad näiteks lahendused, kus dušš koosneb vaid massiivsest dušiotsikust.

Teiseks üha enam populaarsust koguvaks lahenduseks nii olemasolevate kui ka uute hoonete puhul on dušilahendus, kus vesi juhitakse ära seina kaudu. Sellisel juhul paigutatakse spetsiaalse ehitusega äravoolutrapp seina sisse ja ühendatakse äravoolusüsteemi. See muudatus teeb vannitoa plaatimise hõlpsamaks, loob ühtse pildi ning kaotab plaatide vahed, kuhu mustusele meeldib koguneda.

Kuigi vannitoatrendid muutuvad aeglasemalt kui jalatsi- või rõivamood, ei peaks inimesed neid pimesi järgima. Oluline on valida need lahendused, mis kõige enam sobivad. Kui valida kvaliteetsed materjalid ja tasemel vannitoa sanitaartehnika, teenivad need pikka aega.

Tekst ja fotod: Geberit

LOE LISAKS: