Hooldamata kinnistu võib mõjuda mitmeti. See tekitab kahtlusi ülejäänud kinnisvara korrasoleku ja kvaliteedi suhtes ning mõjub emotsionaalselt eemaletõukavalt. Samuti valmistab see võimalikule huvilisele suure pettumuse, sest kuulutuses on lubatud üht, kuid tegelikkuses avaneb hoopis teine vaatepilt.

Praktikas on küll olnud juhtumeid, kus inimene on müügikuulutust nähes otsustanud enne müüjaga kontakteerumist käia ise kohapeal vaatamas, et kas krunt näeb siis ka nii ilus välja, nagu kuulutuses paistis. Tõepoolest, reklaamikuulutuse jaoks otsitakse ju ikka välja paremaid pilte. Aga kui omanik pole hoolas olnud ning maja ümbrust koristanud, siis võib juhtuda, et kohapeal avaneb hoopis ebemeeldiv vaatepilt ning kõne jääb tegemata, sest esmamulje valmistas pettumuse.

Seega peaks arvestama, et keegi võib pakutavat tulla oma silmaga kaema ka siis, kui te pole selleks valmistunud. Müügis olev objekt peab alati olema parimas korras ja jätma möödujale mulje, et kord on majas ja omanik hoolitseb oma vara eest.

Kui kinnisvara omanikul pole aega regulaarselt niita-trimmerdada ning hekke pügada, siis tuleks leida keegi, kes seda siiski regulaarselt teeks. Tellige konteiner ja visake ära kõik, mida teil vaja pole ning mis ei aita kaasa müügile. Kui vaja, lammutage ära vanad pooltühjad ja väsinud kuurid ja varjualused. Tellige aednik või haljastusfirma, kes istutab maha ette mõned lilled ja kärbib oksi. Iga selline tegevus suurendab tõenäosust, et koduotsijal just teie maja vastu huvi ja sümpaatia tekib.

Allikas: Uus Maa Kinnisvarabüroo blogi, Rain Raidmets

LOE LISAKS: