Tavaliselt kipub külalistuba jääma teisejärguliseks ruumiks, kuhu kogunevad kõikvõimalikud majapidamises üle jäänud esemed. Kui see ka sinu kodus nii on, siis mõtle panipaigaks muutunud ruum uuesti läbi. Vaid mõne nipiga on võimalik külalistoast tõeliselt mõnus ja hubane paik kujundada. Igal juhul peab siingi kujundades valima ühe stiili ja sellele kindlaks jääma, et tekiks ikka tore ja terviklik atmosfäär.

Foto Annie Spratt / Unsplash

Kui ruumi pole just palju, siis loo tavapärase voodi asemel külalistuppa üks mõnus magamisnišš. Lase mõnel osaval puutöömehel valmistada tore sissehitatud voodi, mille saab ruumi kuju järgi sätitada näiteks kas seinasüvendisse või akna alla.

Lisaks on mõned asjad, mis igas sagedasti kasutamist leidvas külalistoas alati olema peaksid. Näiteks mõni vähe hoolt vajav toataim või hoopsiki värsked lilled vaasis.

Foto Unsplash

Voodi kõrvalt või riiulilt on vahva leida ports mõnusat lugemist — mõned biograafiad või lühijutustused või ajakirjad, mida sa muidu igapäevaselt ei ostaks. Kui oled külla minnes oma lugemisvara maha unustanud, siis need on ideaalseks unejutuks. Ja miks mitte jätta külalise kasutusse soojal ajal ka jalgratas — igati lihtne liikuda ja ümbrust avastada!

Foto Roman Mager / Unsplash

Seintele tasub panna mõned inspireerivad pildid, maalid või fotod: loodus, reisid, aga ka abstraktsed maalid. Väga oluline on ka korralik voodipesu — ei pea olema kõige kallim, kuid võiks olla kaunis, kvaliteetne ja komplekt.

Üks hea ja soe pleed kulub samuti marjaks ära — hea ümber võtta nii soojal kui ka külmal ajal. Kapis võiks olla näiteks kuivatatud lavendliga täidetud väike lõhnakotike. See loob meeldiva aroomi. Või aroomiküünal laual — hea, kui tead tema lemmiklõhna!

Foto Hans Vivek / Unsplash

Veel üheks suurepäraseks nüansiks on karbike küpsiseid ja veekarahvin. Milline tore tervitus külalisele! See näitab, et oled tõesti tema peale mõelnud ja näinud vaeva, et ta külastus eriti meeldivaks muuta.

Foto Kawin Harasai / Unsplash

Muidugi võib külalistoale anda lisafunktsiooni ja leida sellele kasutust muulgi ajal — näiteks telekatoa või kodukontorina. Nii kujuneb see palju mõnusamaks paigaks kui hüljatud külalistuba ja annab su elamisse lisaruumi.

Kirjuta kommentaariumisse, millise meeldiva nüansiga sina oma külalist üllataksid.

LOE VEEL: