Kui seni on moodne sisustus tähendanud lihtsaid ja funktsionaalseid lahendusi, heledaid mustreid ja praktilisi materjale, siis uus aasta toob kodudesse tunduvalt rohkem luksust ja põnevust. Sametised kangad, sügavad toonid ja unustatud mustrid lubavad meid lahti raputada mugavustsoonist ning panevad meid mõtlema, kuidas oma halli argipäeva pisut erilisemaks ja säravamaks muuta.

1. Geomeetrilised mustrid

Käibefraas “vähem on rohkem” hakkab vähemalt sisustusmaailmast aegamööda kaduma. Tühjuse veetlev võlu asendub uuel aastal ekstravagantsete mustritega, kaunistagu need siis vaipu, kardinaid või seinu. Näha saab nii 1920-ndatest aastatest inspireeritud art déco stiilis ornamentikat, aga ka 1960-ndatest tuttavat geomeetriat.

Foto: Ellos.fi

Eriti trendikaks saavad sisekujundajate sõnul ringidest ja mummudest inspireeritud mustrid. Endiselt on au sees aga ka rombid ja kolmnurgad.

Sel aastal rambivalgusesse naasnud samet lubab areeni veelgi võimsamalt hõivata uuel aastal. Pehmete katetega diivanid, tugitoolid, polsterdatud voodipeatsid, padjakesed ja rasked kardinad lisavad luksust igasse elamisse ning on ka käe all mõnusad katsuda. Kahjuks või õnneks ei ennusta sisekujundajad sametile väga pikka iga. Kuigi eklektikat lubatakse järgnevateks hooaegadeks üha rohkem, ootab kaasaegne inimene siiski esemetelt ka praktilist poolt.

Foto: Alvhem.com

Eriti kaunis ja kaasaegne on sametkangaga kaetud antiikmööbel. Vahelduseks möödunud sajandi keskpaiga ilmingutele on tegu küllaltki värskendava valikuga!

Toon-toonis viimistlus, mööbel ja sisustusaksessuaarid saavad uuel aastal põnevaks väljundiks. Seni on interjöörides armastatud pigem kontraste ja liialt üksteisega kokkusulavaid elemente on peetud pigem stiiliäparduseks.

Kui armastad näiteks sinist, võid nüüd julgelt täita vaid selle värviga kogu oma elamise! Põneva efekti annavad ka üksteisega kokkusulavad lähedased toonid.

Tüdimust seniste heledat paletti ülistavate interjööride suhtes väljendavad tõeliselt rikkalikud ja rammusad toonid. Sügavsinised ja kuuserohelised, sametiselt violetsed, tummised veinipunased on tõukamas troonilt helged ja heledad värvid, mis on ometigi meie põhjamaises kliimas igati praktilised.

Samas võib maagiliste värvide lummust tuppa tuua pisemate detailide näol — olgu nendeks siis üksikud aktsentseinad või sisustusaksessuaarid.

Järgmise aasta üks armastatuim värv on lilla. Sireltest ja õrnadest lavendliõitest inspireeritud paletti ei ole interjöörides juba ammu väga laialt kasutatud. Hüvasti karged must-valged interjöörid ja teretulemast värvid!

Kindlasti leiavad aga skandinaavia stiili austajad mõne nutika võimaluse lillade nüansside interjööri rakendamiseks. Mõni lihtne detail nagu kardinad või diivanipadjad lisavad täpselt paraja annuse särtsu, kuid ei muutu veel pealetükkivaks.

Jah, hiiglaslikud lillemustrid on tagasi. Seintel, voodipesul, kardinatel — kus iganes. Eriti tore on oma kodu värvide ja õite hurmavasse maailma rüütada just talvisel ajal, kui seda ilu parasjagu loodusest napib.

Punutud korvikesed, vaibad ja isegi mööbel on algaval aastal kuum teema. Tore, et luksuslike materjalide ja värvide taustal ei ole trendiloojad unustanud ehedat ja maalähedast.

Kui käsil on suurem remont, võid poleeritud keraamilised plaadid asendada julgelt tahutud ja robustsete naturaalsete kividega. Seda nii köögis kui ka vannitoas ja miks mitte mujalgi. Sisekujundajad lubavad, et looduslikud elemendid jäävad areenile üpriski pikaks ajaks püsima ning ei muutu ka pikapeale nii väsitavaks, nagu seda teevad hetkelised ekstravagansted moesähvatused.

LOE LISAKS: