1. Kuluta süsteemidele, mis kestavad kaua. Näiteks investeeri korralikku küttesüsteemi, mis on loodussäästlik, optimaalne ja tagab sulle vähese raha eest sooja kodu. Mõtle ka tulevikule, sest tavaliselt on küttesüsteemi hiljem suhteliselt keeruline vahetada.

2. Ära kulutada asjadele, mida on kerge välja vahetada. Inimesed mõistavad muudetavaid detaile erinevalt, kuid sisearhitekti näitel on mõned pered otsustanud köögimööblilt raha kokku hoida ja investeerinud selle hoopis paremasse küttesüsteemi.

3. Kuluta funktsioonidele, mis muudavad sinu elu mugavamaks. Näiteks kuluta korralikult kapisüsteemile, mis tagab sulle organiseerituse. Hea mahutavusega loogiline kapisüsteem tagab korra ja puhtuse. Samas säästad aega, sest igale asjale on oma koht ja tead täpselt, kus mis asub.

4. Kuluta hoone välimusele ja planeeringule. Hästi planeeritud kodus on mõnus elada. See on ehitatud kestma ja loogiline planeering tagab igapäevase mugavuse. Nii on hoone väljast kena ja seest loogiline.

5. Ole realistlik. Sisearhitektid panevad inimestele südamele, et nad ei telliks liialt kalleid projekte. Mõni koostab väga kalli projekti, kuid hiljem selgub, et maja ehitamiseks raha ei jätku. Ära fantaseeri vaid mõtle läbi, mida saad endale päriselt lubada.

6. Säästa materjalidelt ostes jääke. Paljudes ehituspoodides müüakse soodsalt ehitusmaterjalide jääke. Jälgi ka erinevaid internetikeskkondi ja ehitusfoorumeid.

7. Säästa raha restaureerides ja ära osta uut. Kui majas/korteris on vanad head puitpõrandad ja –kummutid, siis tee need korda. Nii hoiad uute põrandate raha kokku ja saad selle kulutada millelegi muule.

8. Ära koonerda soojustuselt. Kõik me teame, et hea soojustus tagab madalamad küttearved. Aastate jooksul on kvaliteetsest soojustamisest palju kasu ja raha kulub kokkuvõttes vähem. Kui maja torud on korralikult soojustatud, on väiksem võimalus, et need külmaga lõhkevad. Seetõttu on ka väiksem tõenäosus, et pead tulevikus katkiste torudega tegelema.

NB! Koosta töödest tähtsuse järjekorras pingerida ja mõtle täpselt selgeks, millised asjad on maja ehitamisel tähtsamad ja millised mitte. Pane asjad vastavalt vajadustele ritta ja kuluta pigem püsivale.

Allikas: houzz.com

LOE LISAKS: