Moodulkorstnate sisetorud on tehtud kiirelt soojenevast materjalist, mistõttu on korstna tõmme alati hea. Moodulkorstna ümar ristlõige töötab praktiliselt ilma igasuguse takistuseta. Ka on moodulkorstnate sisepinnad siledamad kui ükskõik kui hästi laotud telliskorstnatel, mille eripäraks on vuugid. Sileda sisepinnaga korsten ei tahmu nii kiiresti ning selle puhastamine on lihtsam ja kergem.

Moodulkorstna kasuks räägib ka palju väiksem tuleohutus. Moodulkorstnaid on testitud ekstreemsetes tingimustes ja nende tuleohtlikkus on viidud miinimumini. Tänu siledale sisepinnale ei kleepu sinna nii palju pigi ning seetõttu on ka tahmapõlengu oht korstnas väiksem. Moodulkorstna sisemine suitsutoru on valmistatud tulekindlast keraamikast ning see kannatab suuri temperatuurikõikumisi ja isegi tahmapõlengut, mille puhul võib temperatuur korstnas tõusta järsult kuni 1100 kraadini.

Innovaatilise korstna plussiks on ka kergem kaal ja lihtne paigaldus. Telliskorstna ehitamisel peab alati tegema korraliku alusvundamendi, et tagada korstna stabiilsus ja ohutus. Tänu moodulkorstna umbes 2,5 korda kergemale kaalule saab kokku hoida alusvundamendi maksumusest. Samuti on moodulkorstent võimalik hoone sees paindlikumalt paigutada. Moodulkorstnate püstitamine on lihtsasti teostatav. Seda tänu standardsetele elementidele, mis on juba tehases toodetud tervikliku süsteemina. Telliskorstna kvaliteet sõltub aga suuresti korstna ehitajast, kelle oskusi on eelnevalt keeruline hinnata.

Allikas: Bauhof

LOE LISAKS: