1. Türkiissinine

Tänavused malbed hallikassinised, mida oli lihtne igasse interjööri sulandada, vahetuvad uuel aastal särtsaka türkiisi vastu. Eksootiline värvitoon sobib kenasti virgutama ka põhjamaa inimese hallidesse sügistoonidesse uppunud vaimu. Kui aga kardad liiga intensiivset tulemust, kombineeri tooni selle heledamate ja pastelsemate versioonidega — näiteks õrna hallikasrohelisega.

Türkiissinised toonid võid tuppa tuua ka sisustusaksessuaaride ja kodutekstiilide näol. Kui tüdimus peale peaks tulema, võib kardinad vahelduse mõttes jälle mõne rahulikuma värvi vastu välja vahetada.

Tuline ja jõuline punane ei jäta külmaks mitte ühtegi kodu. Et tegu on intensiivse tooniga, vajab temaga ümberkäimine ettevaatust. Punane toon mõjub stimuleerivalt ning sel põhjusel ei soovitata seda kasutada magamistoas, mis peaks meid kosutavaks uneks ette valmistama. Köögis soosib punane seltskondlikke vestluseid ja head isu, kodukontoris mõjub punane virgutavalt. Alati on aga hea mõte kasutada punast koos mõne teise neutraalse tooniga, näiteks valge, helehalli või kreemikate elevandiluutoonidega.

Vaarikad, mustsõstrad, maasikad või metsmarjad — oma mahlakates lillakates, roosades ja punakates toonides mõjuvad nad vastupandamatult ja ahvatlevalt. Nii ka interjööris, mis muutub tänu värsketele marjatoonidele šikiks ja hubaseks. Et marjatoonid on küllaltki intensiivsed, kombineeri neid musta, valge või halliga. Heaks seltsiliseks on ka naturaalne puit!

Heledamate ja roosakamate varjunditega lood õrnema ja hubasema ilme. Tumedate ploomilillade ja sõstratoonidega saavutad aga dramaatilise ja šiki tulemuse.

Luksus, glamuur ja dramaatilised nüansid on algava aasta keskseteks märksõnadeks. Musta ja kuldse maagiline kooslus on inspireeritud art deco stiilist, mille mõjusid võis sisustusmaailmas juba tänavu kohata. Ei pea aga kartma, et seinad tuleb nüüd mustaks võõbata. Pigem väljendub see kaunis trend mööbli- ja tekstiilidisainis ning kõikvõimalikes põnevates sisustusaksessuaarides.

Musta ja kulla imelist kooslust võib kohata juba paljude sisustuskaupade tootjate talvekollektsioonides. Miks mitte sellega küünalde ja küünlajalgade näol juba praegu tutvust teha?

Fotod 2x: H&M Home

Õnneks leidub trendivärvide valikus midagi ka rõõmsale lillelapsele, kes ei taha tumedatest dramaatilistest toonidest midagi kuulda . Üheks algava aasta soosituimaks tooniks on uljas päikesekollane, mis paneb ka südatalvel kõige kõledamagi ruumi rõõmsalt särama. Ettevaatust kollasega köögis — see toon stimuleerib nimelt õnnehormooni ja tekitab erakordselt hea söögiisu! Küll aga sobib kollane hästi elutuppa ja magamistuppa. Kollast on lihtne teiste värvidega sobitada ja ei leidu vast ühtegi värvi, millega ta kokku ei klapiks.

Kui sel aastal reklaamisid mitmed värvitootjad oma “aasta värvi” hallika kahvatusinisena, siis nüüd on rohelise kord. Tegemist ei ole aga puhta looduses esineva rohelisega, vaid sellele on lisatud paras törts halli, mis loob pehmema ja tagasihoidlikuma tulemuse.

Soositud on ka roheliste ja siniste õrnalt kevadised pastelsed varjundid!

Allikad: värvitootjad

LOE LISAKS: