1. Värvid

On vale arvata, justkui värv ei kuuluks põhjamaise interjööri juurde ning üldilme peaks meenutama ilmtingimata kaadrit mustvalgest filmist. Kuigi monokromaatilised lahendused on skandinaavalikes kodudes vägagi teretulnud, annab ruumi sobitada ka värve. Võtmesõnadeks on tasakaal ja harmoonia, lihtsus ja puhtus.

Foto: Alvhem.com

Näiteks selles magamistoas on valgel foonil eksponeeritud väga julget ja koloriitset voodipesu. Kui tahad toas näha ka värve, siis ära karda neid kasutada, kuid lähtu põhimõttest “vähem on rohkem” ning loo särtsaka ja rahuliku vahele balanss.

Foto: Marimekko

Kui valid tapeeti, ei ole välistatud ka suured lillemustrid, kuid hoia need taas mahedates toonides ja kombineeri valgete detailidega.

Foto: Alvhem.com

2. Materjalid

Skandinaavialikes kodudes on au sees naturaalsed ja kvaliteetsed materjalid. Väldi laminaati ja sünteetilisi kangaid ning panusta naturaalsele puidule, linasele ja puuvillasele kangale ning looduslikele viimistlusvahenditele.

Foto: Alvhem.com

Hinnas on ka klassikalise joonega ajatud detailid, nagu näiteks kalasabaparkett.

Foto: Shutterstock

Seal, kus vähegi võimalik, too esile kaunis puidumuster!

Foto: Shutterstock

3. Detailid

Põhjamaise joonega magamistuba ei pea olema suur ega ülekuhjatud kõikvõimalike sisustuslike detailidega. Mida vähem on ruumis sisustust, seda parem. Samas olgu kõik, mis ruumi satub, harmoonias teiste esemetega.

Foto: Shutterstock

Dekoratsioonid olgu lihtsad ja kerged — siin on rippuvatesse klaasraamidesse asetatud näiteks kuivatatud taimed. Julgelt võib kasutada ka ise tehtud esemeid — siin on voodipeatsina kasutuses valgeks õlitatud vanad kapiuksed.

Foto: Shutterstock

Tähelepanu koonda üksikutele detailidele — paar lihtsat seinapilti või põneva disainiga valgustit teevad oma töö väga edukalt ära!

Foto: Alvhem.com

Omamoodi aksessuaarideks on ka padjad, päevatekid ja pleedid. Kui Skandinaavia stiilis magamistuba on enamasti tühi ja karge, siis pehmust saabki tuppa tuua kodutekstiilidega. Patjade ja pleedikeste arvuga end tagasi hoidma ei pea, küll aga tasub jälgida, et asjad ka omavahel sobiksid. Neutraalsed maalähedased toonid on alati hea ja turvaline valik.

Foto: Shutterstock

Ka lastetuba ei pea olema ilmtingimata sinine ega roosa või karjuvalt värviline. Mõnusalt rahulikus toas tunnevad ka pere pisemad end rahulikult. Lapselikkust ja julgemat välimust saab värvide asemel luua hoopiski mustritega.

Foto: Shutterstock

Kuldset ja valget kombineerides on tulemus puhas ja stiilne, kuid samal ajal hubane ja soe.

Foto: Shutterstock

LOE LISAKS: