Simo Sarapuu firmast Vihmaveerennid.ee on oma praktikas kokku puutunud paljude näidetega, mis on juhtunud ummistunud vihmaveerennide tulemusena. Järgnevalt ka mõned seigad elust enesest.

Juhtum 1
Korteriühistu tellis firma Vihmaveerennid.ee vahetama 5kordse kortermaja vihmaveerenni nurgatükki, sest see pidavat lekkima. Tõstukiga üles minnes selgus, et nurgatükk oli täiesti vett pidav ning probleem seisnes selle kõrval olevas allatuleku torus. Allatuleku toru oli ummistunud ning vajas lahti võtmist ning puhastamist. Allatuleku torusse olid kinni jäänud kõdunenud lehed, oksad ja mõningad kondid. Kondid olid suure tõenäosusega tassinud katusele või renni linnud. Peale ummistuse eemaldust ja rennide läbipesu toimisid rennid ilusti.

Juhtum 2
Korteriühistu kaebas liigniiskuse/hallituse üle 4. korruse korteris. Vihmaveesüsteem pidavat olema kehvasti paigaldatud ning pidi lekkima. Selle tulemusega tilkus vesi 4. korruse korteri aknalauale ning sealt jooksis vesi fassaadi vahele tekitades niiskust.
Kui Vihmaveerennid.ee tõstukiga kohale saabus, ilmnes, et renn oli ääreni täis kõdunenud lehti, sammuti oli umbes allavoolu toru. Peale renni puhastust ning veega testimist ilmnes, et renn on täiesti vett pidav ning probleem oli tingitud ummistusest, mille tulemusena renn hakkas lihtsalt vett üle ajama.
Rennide ummistus oli suuresti tingitud sellest, et maja ääres kasvas suur kasepuu, mille oksad ulatusid katusele. Lehed langesid nii renni kui katusele.

Juhtum 3
Taas ühel kontrollimisel selgus, et korteriühistu allatuleku toru oli umbes ning vesi jooksis selle tulemusena fassaadile. Kolm aastat tagasi renoveeritud uhke fassaad rohetas ning seal oli sammaldumise märke. Peale allatuleku toru ja seina pesu probleem lahenes.
Kõige rohkem esinebki probleeme just allatuleku torude ummistustega.

Vihmaveerennidest saad lisaks lugeda siit.
Puhastamisest saad lugeda siit.