See veel värske värvi järele lõhnav kivimaja erineb suuresti paljudest Tallinna põlisasumite uusehitistest, mis oma välimusega aastakümneid tagasi välja kujunenud tänavavaadet sandistavad. Kõnealuse majaga on kõik teisiti – residentsi katab puidust laudisvooder, mis jätab mulje, nagu paikneks soliidne hoone oma kohal juba sadakond aastat. Ka ümbrus on suursugune: maaliline lossipark, Luigetiik ja roosiaed jäävad ainult mõne sammu kaugusele. Samuti mänguplats ja lastemuuseum Miiamilla ning kui pilk südalinna poole keerata, siis ka Tallinna parimad koolid – kõik vajalik, et siin sündida, veeta lapsepõlv ja astuda edukalt iseseisvasse ellu. Viimaseks annab maja suurepärase võimaluse, millest saad teada allpool.
Tegelikult paiknevad vaikses kvartalis asetseval Wiedemanni 2b kinnistul kaks eraldiseisvat kivimaja, mis on praegu üksteisega ühendatud. Suurem maja (361 m2) ja väiksem maja (154 m2) pakuvad kokku avarust rohkem kui poolel tuhandel ruutmeetril. Suurem maja on lõplikult valmis, ka sissekolimiseks. Väiksemasse aga saab luua kodu otsast lõpuni oma maitse järgi, sest valmis fassaadiga hoone on seest n-ö karbi kujuga.
Majad on praegu omavahel ühendatud, kuid vajadusel võib need üksteisest eraldada sedavõrd privaatselt, et sissepääsud koos hoovi ja parkimiskohtadega jäävad eri suundadesse ning tänavatele. Just see ongi suurepärane võimalus perele, kus kasvavad lapsed, sest võimaldab eri põlvkondadel tulevikus probleemideta eraldi elada ja ka parkida eraldi hoovides maja ümbritseva nägusa lippaia taga, üks Wiedemanni, teine Vesivärava tänava pool.
Sisenedes majja, võtab saabuja esimesel korrusel vastu suursugune ja avar trepihall koos tarmukalt läbi mõeldud praktilise walk-in-garderoobiga. Juba esimesest silmapilgust on tunda head sisekujundaja kätt. Juta Lemberi käsi, mis loonud maitsekaid ja läbimõeldud sisekujunduslahendusi, muuhulgas Vabariigi Presidendi Kantseleile ja Peterburi Jaani kirikule, tõi autorile ka Kultuurkapitali aastapreemia. Villalikul siseviimistlusel on Kadriorule kohaselt rõhku pandud just kvaliteetsetele ja kauakestvatele materjalidele. Enamiku tubade põrandaid katab naturaalne kalasabas parkett ja plaaditud osas Villeroy & Bochi keraamilised plaadid.
Esimeselt korruselt leiab ühtlasi avara elutoa koos avatud köögiga, kabineti, saunakompleksi. Kuna samale tasapinnale jääb ka garaaž, on mugav siseneda eluruumidesse n-ö kuiva jalaga. Elutoast pääseb otse lõuna- ja õhtupäikesele avatud hubasele terrassile.
Teisele korrusele viib läbi maja kõrguv efektne tammepuidust trepp, mille kvaliteeti on tunda igal sammul. Seal asuvad kaks eraldiseisvat magamistuba ja kaks pesuruumi. Master bedroom kujutab enesest eraldiseisvat privaatset majaosa, kuhu kuuluvad suur magamistuba, vannituba, buduaar ja garderoob. Maja katusekorrusele jäävad veel kaks magamistuba ja panipaik.
Läbimõeldud ehitus- ja sisekujunduslahenduste kõrval viitavad heale inseneritööle maja tehnilised süsteemid. Kütteks (vesipõrandaküte ja radiaatorid) soojendab vett automaatne gaasikatel, millest saab ka tarbevee. Nutikate lahenduste hulka kuulub näiteks soojusvahetiga ventilatsioonisüsteem, mida on mugav juhtida kodust eemal olles üle interneti. Kuid tehniliste lahenduste kõrval, mida areng ainult paremaks lubab muuta, on olulisem tõik, et Tallinn on rikkam ühe maja võrra, mis arvestab miljööväärtuslikku ümbrust ja pakub oma tulevastele elanikele kõiki moodsaid mugavusi, mis teevad Kadriorus elamisest elamuse. Elamuse, mis kestab kogu elu, sest siit lahkuda vaevalt keegi soovib.
Vaata väärika elamu pilte galeriist ja tutvu soetamisvõimalustega siin.
Jaga
Kommentaarid