Nagu ka varasematel aastatel tavaks, võis messil suuremate ja väiksemate sisustuskaupade- ja mööblitootjate kõrval kohata äsja ettevõtluse- ja tootmisega alustanud noori disainereid. Messistendide kõrval oli üpriski suur ala pühendatud spetsiaalselt sündmuse tarbeks loodud kuraatornäitustele, millest mõni keskenduski uute talentide loomingule, teine lahkas taaskasutusega seotud teemasid ja kolmas fantaseeris tulevikutrendide üle. Möödunud aastatest ehk rohkemgi võis seekord näha värve. Valge- ja halli praktilist võlu hindavates skandinaavlastes on värvilembust sütitada üsnagi raske. Erinevate brändide müügiesindajad tõdesid, et väga konservatiivse maitse tõttu jõuavadki paljud Euroopa värvitrendid põhjamaistesse kodudesse palju hiljem.

Mis puutub materjalikasustusse, siis üha enam hinnatakse erinevate materjalide kombineerimist — metalljalgadega puidust söögilauad ning kiviplaadiga kaetud kummutid, öökapid ja diivanilauakesed koguvad järjest suuremat populaarsust.

Ajaloost laenatud vormid kuuluvad põhjamaisesse interjööri sama kaljukindlalt kui armastatud valge värv. Möödunud sajandi keskpaigale omase disainiklassi ja tuttavate tikkjalgade kõrval võis aga näha pisut ka 1920ndate aastate ja art déco glamuurseid mõjutusi.

Eesti brändidest olid Habitare sisustusmessil esindatud Wesse, Oot-Oot Stuudio, Lucky Laika, Bolefloor ja mitmed teised. Messil esindatud sisustustrendidest anname põhjalikuma ülevaate juba järgmisel nädalal!

Vaata rohkem pilte galeriist:

LOE LISAKS: