Skandinaavia stiilis kasutatakse palju puitmaterjali, nii interjööri kui mööbli osas – näiteks põrandad ja seinapaneelid. Mööbel on läbimõeldult lihtne, ilma keeruliste nikerdusteta ja sirgete joonega, enamjaolt väikesemõõduline ja kompaktne. Seda stiili meeldib miksida minimalistliku sisekujunduse eelistajatel näiteks Jaapani stiiliga. Jaapani zen-stiili on vast kõige minimalistlikum sisekujunduse stiil üldse. Seal ei ole midagi üleliigselt, pigem askeetlik ja lihtsate geomeetriliste vormidega. Sellele sarnaneb palju näiteks kodumaine "rätsepatööna" valminud puitmööbel nimega SoWood.
Vaatamata n.ö “poola odavmööbli” pealetungile, armastavad eestlased jätkuvalt kodumaist käsitööna valminud puitmööblit, mitte soodsat masstoodangut, vaid ikka väärispuidust käsitööna valminud disaintooteid. Tellija isikupära, erisoove ja nõudeid arvestades valmivad Eesti meistrite käe all omanäolisedja kauakestvad mööbliesemed. SoWood on kahe mehe unistusest sündinud kohalik ettevõte, mis tänaseks on Eesti väikestele disainmööblitootjatele tugevat konkurentsi pakkumas.

Eesmärk ei ole masstoodanguga läbi lüüa vaid pakkuda personaalset lähenemist ning toodangut vastavalt tellija soovidele. Erilist ja kauakestvat mööblit valmistatakse Eestis kasvanud väärispuidust - enamasti on kasutuses tamm, saar, jalakas, aga ka vaher ja karjala kask. Stiililt ongi SoWoodi mööbel segu Skandinaavia ja Jaapanistiilist ehk minimalistlik.

Suur osa tööst tehakse käsitsi ja seetõttu on iga valminud ese omanäoline ning erinev. Meistrite oskused on need, mis mööbli elama panevad ning puiduilu esile toovad. Igale puule omane ja eriline muster pannakse särama ja tõstetakse esile spetsiaalse töötluse ning viimistlusvahenditega. Enamasti kasutatakse viimistlemiseks linaõli. Pindadel, mis peavad taluma niiskust (köögitasapinnad, vannitoakapid), kasutatakse vähem hoodust nõudvat ja niiskusele vastupidavat õlivaha. Tootevalikus on nii konverentsilauad, diivanilauad, söögilauad, erikujulised valamualused, töötasapinnad kui ka palju muud.

Oma ideega võib SoWoodi meistrite jutule minna isegi juhul, kui lõplik nägemus veel täpselt paigas ei ole. Idee viimistlemisel annavad meistrid kindlasti omapoolseid nõuandeid ja soovitusi, vajadusel tulevad mõõtma ning suuremate tööde puhul valmistavad ka 3D joonise. Väärispuidu kasutamine ja käsitöö osakaal kogutootmises on see, mis SoWoodi mööbli pigem kõrgemasse hinnaklassi liigitab. Kuid hingega loodud isikupärane mööbliese annab kodule väärtust juurde. Kui siia lisada veel mööbli pikk eluiga ning ainulaadsus, on SoWoodi tooted oma hinda väärt!

Jaga
Kommentaarid