Kui mõni neist lugudest jäi suvel lugemata, siis siin on meie lugejate 10 lemmikkodu. Kõige enam kõnetas lugejaid Mustamäe tüüpkorteri muutumine. Head sirvimist!

ENNE JA PÄRAST: Mustamäe tüüpkorteri inspireeriv muutumine Skandinaavia stiilis pesaks

Kui on sisekujundajale omast silma ja meistrimehe kätt, saab uue elu sisse puhuda ükskõik millisele ruumile. See korter tüüpilises Mustamäe paneelmajas tõestab, et Skandinaavia stiilis sisekujundusel on suur mõju — avaraks ja armsalt helgeks saab võluda isegi hämara ja kitsavõitu planeeringuga pisikese kodu.
Loe edasi...

ENNE JA PÄRAST: kolm kööki, mis läbisid totaalse muutumise

Köögi uuendamine on keskmises majapidamises üks kulukamaid investeeringuid. Enamasti eeldatakse, et uus köök peaks omanikku teenima vähemalt 10 aastat, et remondile kulunud aeg ja raha tagasi teenida. Seega tasub uut kööki planeerides välistada impulsiivsed otsused ja mõelda viimnegi detail enne lammutamist hoolega läbi. Kogusime kokku mõned inspireerivad renoveerimisprojektid, millest eeskuju võtta!
Loe edasi...

Remont stalinistlikus majas: köök enne ja pärast totaalset muutumist

Remont on elustiil ja mentaalne seisund — umbes nii ütles mulle naljatledes sisekujundajast tuttav, kui kurtsin, et pole oma hiigelremondiga just kuigi kaugele jõudnud ja et korter hakkab juba tõenäoliselt ühest otsast enne lagunema, kui see lõpuks valmis saab. Hiljuti aga tähistasime oma köögi ja vannitoa valmimist ning ehitusplatsil saab juba täiesti inimese moodi elada.
Loe edasi...

ENNE JA PÄRAST │ Hämar staliniaegne korter renoveeriti säravalt helgeks

Kõrgete lagede ja kaunite karniisidega stalinistliku kodu renoveerimine ei pruugi olla lihtne ülesanne. Väljapeetud arhitektuur nõuab ka suursugust sisekujundust ja julget lähenemist. Siinses kodus said põrandad kaetud uhke kalasabaparketiga ja vannituba mähiti valgesse marmorisse. Klassikaliselt luksuslikud detailid sobituvad hästi ajaloolisesse miljöösse, kuid loovad põneva dialoogi ka kaasaegselt minimalistliku sisustusega.
Loe edasi...

33 ruutmeetrile mahutatud stiilselt maalähedane kodu Tartus

Tartus Ülejõe linnaosas asub vana ja väärikas puitmaja, mis välimuse järgi kellegi pilku ei püüagi. Küll aga ei ostnud seal elavad Kaari ja Ivo korterit asukoha järgi. Määravaks sai pigem tõik, et oldi elus sealmaal, kus järgmine samm oli kokku kolida ja luua ühine kodu. Korter asub kesklinnast jalutades kõigest kümne minuti kaugusel. Seltsi pakub selles kodus tänavu talvel varjupaigast võetud kassilaps Vera.
Loe edasi...

Korterelamu hoovi peidetud võluv aiamaja külalistele

Pisike aiamaja omab suvel suurt praktilist väärtust — sinna saab majutada külalisi, kuid kui parasjagu kedagi külla tulemas ei ole, siis miks mitte panna see ka üüritulu teenima? Hästi läbimõeldud planeeringuga aiamaja saab ehitada peaaegu kõikjale. See kaunis ja privaatne pesa on sisse seatud näiteks pisema kortermaja vaiksesse tagahoovi.
Loe edasi...

ÜHE KODU LUGU │ A-kujuline maja on kodu arvutada oskavale inimesele

Paar aastat tagasi otsustas Indrek Kuldkepp ise endale kodu ehitada. Ehitist planeerides jälgis ta põhimõtet, et maja peab teenima inimest, mitte vastupidi. Tema arvates pole mõistlik maksta aastakümneid kõrge intressiga kodulaenu arutult suure maja eest, vaid kohe alguses tuleb kodu plaanida võimalikult otstarbekalt. Nõu pidas ta ka arhitekt Tiit Sillaga.
Loe edasi...

Naerusuine Erkki Sarapuu armastab kodus lihtsust

Kööki kujundades oli oluline suur köögisaar – nii on söögitegemine lõbusam ja seltskondlikum.

Haapsalust pärit telemees Erkki Sarapuu on koos kaasa Grete ja lastega kaua Viimsis elanud. Praeguses kodus, elupuuhekiga piiratud paarismajaboksis, elab nende pere 2005. aastast.
Loe edasi...

Külastame joogaõpetaja Kaidi Lauri helget kodu linnas, keset loodust

Nii nagu muutuvad inimesed, muutub ka nende kodu. Kaidi Laur võtab meid fotograafiga vastu Tallinna äärelinnas asuvas kodus, mida ootavad õige pea ees muudatused. Veskimetsa elama asudes oli Kaidi 13-aastane. Vahepeal sai mujal kooselu proovitud, aga 2008. aastal tõi elu ta vanasse kodusse tagasi. Maja on vanemate rajatud, seal on palju sellist, mille isa, vanaisa või perekonnatuttavad on oma kätega teinud.
Loe edasi...

Lihtne ja armas maakodu skandinaavialikus võtmes

Kaunis talu maalilisel Rootsi maastikul peidab endas 12-toalist peamaja ja nelja kõrvalhoonet, millest ühte on seatud skulptuurigalerii. Hoolimata muljetavaldavast ruutmeetrite arvust ja suurejoonelistest valdustest, on sisustamisel hoitud pigem tagasihoidlikku joont ja jäädud truuks lihtsale ning helgele Skandinaavia stiilile.
Loe edasi...

LOE VEEL: