Ehitamiseks soovitakse üha enam kasutada just kauakestvaid materjale. Viis kõige tugevamat ja kauem kestvat ehitusmaterjali, mida erinevate hoonete ehitamisel kasutatakse, on need:

Tellised. Telliskive on ehituseks kasutatud juba aastasadu. Pantheon, Hiina müür, Rooma aegadest pärit veejuhtmed – kõik need on tehtud tellistest ja imeliselt kaasajani vastu pidanud. See, et savist valmistatud tellised on vastupidavad, ei ole kellelegi üllatuseks. Ning muutuvad seda vastupidavamaks, mida kuivemad nad on. Telliste põletamine annab neile vastupidavuse pea igasuguste ilmastikutingimuste suhtes.

Betoon. Betoon on valmistatud niisugustest algmaterjalidest nagu kivi, liiv, tsement ja sideained. Vedel betoon võtab sellise vormi kuju, kuhu ta sisse valatakse. Kuna betoon on väga-väga tugev, kasutab enamik ehitusfirmasid seda seinte, talade, raamide, plaatide jms ehitamiseks. Pressitud betoon on veelgi tugevam ja vastupidavam. Silutud betooni pealmine kiht hülgab vett, sellega saab siduda teisi ehitusmaterjale ja laiendavaid lisakonstruktsioone.

Teras. Selleks, et ehitada aluspind, mis suudaks kanda suuri raskusi, on vaja väga tugevat materjali. Terast kasutatakse mitmesugustel eesmärkidel. Sellest on kerge erinevaid konstruktsioone valmistada ja neid ka paigaldada – ehitusfirmad armastavad terast just seetõttu. Olgu siis eraldiseisva alusena või betooni sees, terast saab kasutada mõlemal moel. Ning veelgi enam – see materjal on taaskasutatav.

Puit. Puitu ei kasutata mitte sugugi ainult viimistluses. Puit on küllaltki vastupidav ja seda saab kasutada sealgi, kus on vaja kestvust. Palkmajades ongi puit ju peamiseks ehitusmaterjaliks. Võrreldes kiviga on puit kerge, selle liigutamine ning transportimine ühest kohast teise oluliselt lihtsam. Huvitav on seegi, et puit reageerib erinevatele aastaaegadele erinevalt, niiskust imades või ära andes. Ja kuigi puit põleb väga hästi, loetakse seda siiski kauakestvaks ehitusmaterjaliks.

Kivi. Kui ehitusfirmal on olemas korralikud tööriistad, millega kive lõigata, on tegemist muljetavaldavalt kestva materjaliga, mida saab kasutada väga erinevate projektide juures. Kivi on looduslik materjal ja seda saab keskkonnamõjude eest efektiivselt kaitsta. Selleks, et anda ehitisele unikaalne ja esteetiline välimus, võib kasutada just kive.
Loomulikult maksavad kauakestvad materjalid võrreldes teistega rohkem. Kuid kuna ehitiste püstitamisel eeldatakse, et need kestavad kaua, siis kasutavad ehitusfirmad meelsasti ka kauakestvaid materjale – et investeering oleks võimalikult hästitasuv. Tugevad materjalid on olulised ka turvalisuse seisukohast.