1. Pärast saunatamist tuleks sooja veega loputada üle saunalava, seinad ja põrand, et vältida hilisemaid kuivanud seebi jm pesuvahendite jääke. Kui sauna pärast iga kasutuskorda pesta, aitab üldjuhul neutraalsetest puhastusvahenditest ning hilisem sauna suurpuhastus võtab vähem aega ja vaeva. Kui saunas on viheldud, siis tuleb vihtlemisest tekkinud lahtised lehed ja muu sodi ka kindlasti kokku koristada.

2. Kui mitu puhastuskorda on vahele jäänud, tuleks ette võtta suurem puhastus, mida peaks vähemalt korra aastas igal juhul tegema. Selleks sobivad näiteks leeliselised puhastusvahendid, abrasiivpulbrid või desinfitseeriva toimega puhastusvahendid. Nii sauna kui ka muude niiskete ruumide puit-, metall-, kivi- ja kahhelpindade puhastamiseks sobib hästi ka happeline kloorivaba puhastusaine, mis eemaldab kergesti nii rasvad, mustuse kui ka setted.

3. Kasuta vahendeid ka saunapindade kaitseks — vahendite valik on lai, näiteks vesialuseline akrülaatkaitseaine on mõeldud puidust seinte ja lagede töötlemiseks leili-, pesu- ja riietusruumis. See sisaldab sinetus- ja hallitusvastaseid aineid ning moodustab puidul vett ja mustust tõrjuva pinna, mida on lihtne puhtana hoida.

4. Saunalaval on tõhus kasutada ka immutusõli, mis kaitseb saunalava niiskuse ja määrdumise eest.

5. Jälgi alati seda, et ka laudade vahed ja lava alumine pool saaksid korralikult puhastatud.

6. Viimasel loputuskorral kasuta kindlasti külma vett — see suleb puidu poorid.

7. Ära unusta pindu lõpus ka kuivatada ning avada tuulutusava, et kogu niiskus ruumist välja pääseks!

Allikas: spsgrupp.ee, kuidas.ee