Arctic House majad on komposiitmaterjalist ning seejuures täielikult soojustatud. "Siin ei ole ühtegi külmasilda, soojustatud on ka põrand," ütles Karli Kirsch. "Ja materjal on selline, et ei idane ega mädane!"

Kuppelmaja unikaalsus seisneb tema välimuses ning kasutatud materjalides. "Maja on tehtud sellisel moel, et kui sa maja kokku paned, on see kohe soojustatud, kõik on nii valmis, kui vähegi olla saab, külma ei pea kartma," ütles Kirsch.

Maja on ehitatud nii, et see oleks võimalikult nullenergia-lähedane.

Esimese kuppelmaja põhjapindala on 15.9 m2 ning sinna mahub vähemalt kolm magamisaset, tulevikus on plaanis hakata samal tehnoloogial tootma ka veidi suuremaid kuppelmaju. Esimese maja ehitamine võttis aega terve aasta ning sinna pole küll paigaldatud ventilatsiooniseadet, kuid järgmistes majades saab see kindlasti olema. Suur boonus kuppelmaja juures on seegi, et maja on ehitatud nii, et see oleks võimalikult nullenergia-lähedane.

Elementmaja valmib 2-3 nädalaga, kokku monteeritakse see aga ühe päevaga.

Tootja enda hinnangul on Arctic House kuppelmaja sobilik eramajade hoovi, näiteks suvemajaks, kuid miks mitte ka aastaringseks kasutamiseks. Lisaks on kuppelmajad ideaalsed näiteks kämpingusse, kasutada saaks neid ka keldri, kuuri või koguni saunana. "Materjal, millest maju ehitatakse, on kergesti puhastatav ja sinna peale saab kanda vaha, nii ei võta maja sodi külge - pühi ainult lapiga ja ongi puhas!" lisas Kirsch.

Vaata ka tutvustavat videot:

Allikad: TV3 Play, Saarte Hääl, arctichouse.ee