Interneti-hiiglane soovib oma korporatsiooni peakorteri juurde ehitada korterid, jaekauplused, hotelli ja palju muud - lühidalt öeldes, Facebook soovib ehitada oma küla!

Facebook avalikustas oma uue ehitusprojekti plaanid 6. juulil. Ala, kuhu külake ehitada plaanitakse, asub otse Facebooki peakontori kõrval Menlo Park'is ning Facebook ostis selle 2015. aastal ligikaudu 400 miljoni dollari eest. Pindala, mida eluasemete ehitamiseks kasutada saab, ulatub umbes 150 000 ruutmeetrini.

Külas on erinevaid vaba aja veetmise võimalusi, parke, poode jpm.

Facebooki blogipostituses, milles täpsemad plaanid välja kuulutati, selgitatakse, et tulevane küla saab olema justkui kõik-ühes-elukoht, mille elanikud, kellest suur osa saavad olema Facebooki töötajad, saavad endale korraga n-ö täispaketi, mis sisaldab nii eluaset, transporditeenust kui kõiki muid mugavusi. Üheks põhjuseks, miks küla rajada tahetakse, on muu hulgas see, et sel viisil väheneks koheselt kogu piirkonna liiklus ja liiklusega seotud valupunktid.

"Me kavatseme rajada ka 125 000 ruutmeetrit uut jaemüügipinda, sealhulgas toidupood, apteek, hotell ja täiendav kogukonnapõhine jaemüük," ütles Facebook.

Elanikud saavad n-ö täispaketi, mis sisaldab nii eluaset, transporditeenust kui kõiki muid mugavusi.

Küla prognoositav ehitusaeg on ligikaudu kümme aastat. Projekti esimene etapp, mis hõlmab eluasemeid ja toidupoodi, loodetakse lõpule viia 2021. aasta esimesel poolel. Järgnevad etapid peaksid lõpule jõudma iga järgmise kahe aasta järel. Kuigi Facebook on esitanud Menlo Park'ile oma küla plaanid, pole neid veel heaks kiidetud, kuid ettevõte loodab, et heakskiitmisprotsess kestab umbes kaks aastat.

Allikas: thisisinsider.com