Monier on Eesti suurim kivikatuste müüja ning taasiseseisvunud Eesti ühe vanima ettevõtte Est-Stein järglane, mis alustas tegevust juba 28 aastat tagasi. Nüüd alustati koostööd 2015. aastal tegevust alustanud kodumaise idufirmaga SolarStone, et pakkuda päikesepaneele eri tüüpi kivikatustele.

Monieri müügi- ja turundusjuhi Marko Tammesti sõnul peavad alates aastast 2021 kõik uued majad Eestis olema väga väikese energiatarbimisega liginullenergiahooned, vastates kõige säästlikumale A-klassi energiamärgisele. "Praktikas on neid nõudeid keeruline täita ilma ise taastuvenergiat tootmata," lausus Tammest. "Seepärast otsustasime alustada koostööd kodumaise päikesepaneelide tootjaga SolarStone, et aidata nii uute kui ka olemasolevate majade energiatarbimist vähendada. SolarStone'i päikesepaneelid sobivad visuaalselt meie katusekividega ja toodavad valgel ajal isegi pilves ilmaga elektrienergiat, mida saab kasutada majapidamises oma tarbeks või siis müüa elektrivõrku."

SolarStone'i tegevjuhi Silver Aedniku kinnitusel on uue lahenduse eeliseks see, et päikesepaneelid paigaldatakse katuse sisse, mitte katuse peale. "Tänu sellele ei vaja need kalleid kandureid, mis lõhuksid maja välisilme arhitektuurse terviku," rääkis Aednik, lisades, et integreeritud paneelide kasutamine vähendab katusekivide materjalikulu uue katuse ehitamisel.

Allikas: Monier Eesti