Jahutuse mure saab üsna kiiresti ja kõige lihtsamalt lahendada siis, kui ruume köetakse põrandaküttega. Sel puhul saab sama süsteemi kaudu põrandat ka jahutada. Selleks kasutatakse sama põrandaalust torustikku ja täiendatakse olemasolevat automaatikat. See lahendus on väga mugav ja energiat kokkuhoidev.
Põrandajahutuse puhul muudetakse ruumi sisekliimat jaheda põranda abil. Levinud lahendus on see, kus maja põrandakütte allikaks valitakse soojuspump, millele tuleb lisada vaid jahutusmoodul. Nii saab soojustootmisprotsessi ümber pöörates maja ka jahutada. Puudub vajadus soetada split-tüüpi freoonitorustik ja split-mooduliga jahutussüsteem.

Kulude seisukohast on põrandakütte ja -jahutuse liitsüsteemi rajamine soodsam. Peale selle kaovad sisekujunduslikud ja muud tehnilised küsimused, mis split-tüüpi jahutussüsteemi ehitamisel paraku tekivad.

Põrandajahutuse puhul pole vaja pead vaevata, kuhu seinale tuleb split-moodul, kuhu juhtida kondensaat või kuidas vedada freoonitorustik.

Puudub müra ja tuuletõmme

Maja kavandamisel tuleks peale jahutusseadmete põhjalikult läbi mõelda hoone asend ja muud võimalikud passiivsed jahutusmeetodid (päikesekaitse ja topeltfassaad). Vajab ju hästi projekteeritud ehitis jahutust tunduvalt vähem.
Efektiivsus tuleneb ka sellest, kui maasoojuspumbale lisatav jahutusmoodul toodab külma passiivsel meetodil. Sel juhul kompressorit ei kasutata ja töös on vaid ringluspumbad. Niisugune lahendus annab kordades parema kasuteguri kui mistahes kompressoritega lisasüsteem.

Tavalisel radiaatoril jahutusvõimalus puudub. Nii kütta kui ka jahutada saab üksnes ventilaatorkonvektoriga, mis tekitab aga müra ning tõmbetuule tunnet. Kuna põrandajahutuse puhul on õhu liikumine väga väike, ei liigu ruumis ka tolmuosakesed. Kindlasti ei tohi põranda temperatuur langeda jahutamisel alla 19 kraadi.
Arvestama peab ka sellega, et ruumi temperatuuri ei ole soovitatav jahutada 25 kraadist madalamale. Põrandajahutuse võimekus kõigub suurel määral: olenevalt olukorrast ja soovitud ruumitemperatuurist jääb see vahemikku 20–200 W/m2.

Põrandajahutusautomaatika sisaldab komponente, mis välistavad kondensaadi tekke. Süsteemile lisatakse kontroller ja suhtelise õhuniiskuse andurid. Ka jahutamisel tuleks automaatikat häälestades energiakasutust optimeerida: jahutuse pealevooluvee temperatuur peaks olema võimalikult kõrge, sest iga soojem kraad annab korraliku energiasäästu.