Niisiis uuris firma, kuidas erinevad värvid on seotud müügihindadega. Võrreldi sarnaseid objekte. Siin on tulemused.

Trendimuutus

Karm on see teadmine, et värv, mis võis aasta tagasi sinu maja või korteri müügihinda tõsta võib seda sel aastal langetada. 2016. aastal võis kollaseks võõbatud köögiga kodu müüa 1100-1300 dollarit kallimalt kui teist värvi köögiga kinnisvara. Sel aastal võib see aga hinda 820 dollari võrra langetada. See tuleb välja Zillow uuringust.

Mõned värvieelistused on ajas jäänud samaks. Terracotta värvi seinad langetavad endiselt kinnisvara hinda. Eelmisel aastal oli nende negatiivne mõju 793 dollarit, sel aastal aga juba lausa 2031 dollarit.

Lisaks jääb kõlama soovitus, et võiks vältida tumedaid ja julgeid värve.

Kindlapeale minek

„Värvides seinad naturaalset muljet jätvaks, eriti siniseid või halle toone kasutades, ei muuda te kodu ainult visuaalselt suuremaks. See aitab tulevasel ostjal kujutada end paremini ette seal elamas," ütles Zillow peaökonomist Svenja Gudell.

Siin on mõju juba päris tugev. Siniste seintega vannitoaga kodu võis müüjale sisse tuua lausa 5440 dollarit enam kui muud värvi vannitoaga kinnisvara. Hallikas-siniste seintega köögid lisasid hinnale 1809 dollarit.

Kusjuures valged ehk nö ilma värvita seinad mõjuvad negatiivselt, vähendades kinnisvara hinda 4035 dollari võrra.

Väline värv on ka oluline

Et asja veel stressirohkemaks teha on müügihinnale mõju ka välisel värvil. Tumesiniste või kiltkivi-karva hallide välisustega majad müüsid keskmisest 1514 dollarit kallimalt. Ostjatele meeldis ka trendikas halli ja beeži segu.

Niisiis on Marketwatchi sõnum, et enne müüki võiks mõne värvipurgi osta. Aga valima peab õige värvi.