1. Metallpurkidest laternad

Kui armastad konserveeritud ube, kikerherneid või muud plekkpurkidesse pakendatud toidukaupa, siis tasub purgid puhtaks pesta ja sildid lahti leotada, sest materjali saab ülikerge vaevaga taaskasutada vingeteks aialaternateks. Vaja läheb vaid üksikuid eri jämedusega naelu, haamrit, traati ja meeldivas toonis spreivärve. Et töö lihtsamalt kulgeks, vala tühjad konservipurgid vett täis ja pane paariks tunniks sügavkülma. Kui vesi on sees jäätunud, saad hakata purki naelte ja haamri abil augustama.

Kujunda aukudest sobivaid motiive ja mustreid. Kui jää on sulanud, lase purgil kuivada ja kinnita traadi abil purgile riputusaasad. Seejärel asu värvima! Kui värv on kuivanud, aseta anumatesse teeküünlad ja riputa kaunid laternad sobivasse kohta.

Täpsema juhendi leiad Grow Creative blogist.

2. Tõliselt maalähedane valgusti puupakust

Vaja läheb suuremat puupakku, LED-riba, saagi, läbipaistvat ümmargust pleksiklaasist või plastikust toru LED tulede jaoks ja puiduliimi. Lõika puupakk 4-5 cm paksusteks ratasteks. Leia valgustiriba jaoks sobivas suruses plastiktoru ning vastavalt toru diameetrile tekita auk ka puidust rataste südamikku.


Et valgus puitrattakeste vahelt kumama jääks, jäta rataste vahele pisut vaba ruumi. Ühenda eelnevalt lakitud rattad pleksiklaasist toruga, mille sisse on paigaldatud LED ribad.

Vaata täpsemat juhist ID Lamps blogist.

3. Muffiniümbristest lambivarjud

Rõõmsate mustritega muffiniümbriseid leiab nii hästivarustatud supermarketitest kui ka kodutarvete poodidest. Lisaks magusavaagnatele saad kenade mustritega kaunistada ka näiteks terrassi. Eelnevalt on vajalik riputatavate õuevalgustite olemasolu, mille pirnid vahvate muffinimütsikestega katta. Kuigi muffinivormid on kuumakindlad, tasub neid kasutada LED pirnidel, mis ei kuumene nii kõrge temperatuurini kui halogeenpirnid.


Allikas: Family Chic

LOE LISAKS:

Levinud vead, mida sisekujundajad soovitavad elamises vältida

TEE ISE: ehe ja maalähedane vanadest laudadest liuguks

Kõnnime mööda aiateed — 11 ideed sinu aeda!