1. Jäär, Sõnn ja Kaksikud

Jäära jõulist iseloomu, visadust ja aktiivset meelt ei täienda kaktusest paremini ükski teine taim. Vähenõudlikud kaktused taluvad suurpäraselt karmi kõrbekliimat ja ka toas võivad nad kastmiseta vastu pidada kuid. Sama visa hing on jäärapäisel jääral, kes suudab kõikide eluraskustega kenasti toime tulla. Kui vaja, oskab ta suurepäraselt ka õige koha peale torgata!


Sõnni kodu sobib suurepäraselt kunistama portulak turdleht ehk ahvileivapuu. Sõnni malbe ja rahulik loomus ning imetlusväärne leplikkus kõige ümbritseva suhtes iseloomustab hästi ka just seda taime. Ümarate lehtedega sukulentide sugukonda kuuluv taim vajab vähe hoolitsust ja sobib imeliselt ka laisale perenaisele.

Kaksikud võiksid endale koju valida tillandsia ehk õhutaime. Taime nimetus tuleb tema suurest vajadusest kõrge õhuniiskuse järele. Ka kaksikuid võib mõnikord iseloomustada kui pea pilvedes hullumeelseid unistajaid, kes oma järgmisi seiklusi planeerivad.

Vähk armastab aeg-ajalt probleemide ja maailmahädade eest “kivi alla” peitu pugeda ning nautida rahu ja üksiolemist. Tähtkujuga ideaalselt sobiv taim on eksootiline kivilehik, mis nagu nimigi ütleb, võib tänu oma põnevale välimusele esmapilgul segi minna ümarate kivikestega. Sukulentide sugukonda kuuluv taim vajab vähest kastmist ja sobib suurepäraselt ka algajale taimesõbrale.

Lõvi tähtkuju esindajad on tihti nagu tulemärgile kohane, jõulise karakteriga särtsakad natuurid. Oma suure seiklusjanu kõrval armastavad nad aga mõnikord kaslase kombel päikese käes peesitada ja lihtsaid elurõõme nautida. Lõvi iseloomuga läheb suurepäraselt kokku soojalembeline ja jõulise välimusega lüüra-viigipuu, mille lehed meenutavad tagurpidi viiulit. Viigipuu kasvab kõrgeks ja teda ehivad paksud ja nahkjad lehed.

Neitsi on tõsine mõistuseinimene, kes hindab igas asjas loogikat ja ratsionaalsust. Selle märgi all sündinutel on elu küsimustele terav pilk ja ka kõige suhtes, mis interjööri satub, on neil oma arvamus. Konkreetse joonega filodendron kaunistab igat interjööri ning oma lihtsuses ja tagasihoidlikkuses leiab ta kindlasti väärika koha ka kõige praktilisema meelega neitsi kodus.

Kaalude tähemärgi all sündinuid iseloomustab selge mõistus, malbe loomus ja tasakaalukus. Tasakaalu hindavad nad nii sisekujunduses, mööblidisainis kui ka iga pisema sisustusaksessuaari juures. Kaalude silmale ja hingele on ideaalne seltsiline peperoomia, mille lehtedel on loodus värvid ja mustrid harmooniliselt kõlama pannud. Lisaks kaunile välimusele on peperoomia äärmiselt leplik toataim ja kasvab meelsasti ka pimedamates tubades põhjapoolsel aknalaual.

Foto: Wikipedia

Skorpioni hingesugulasteks taimemaailmas on kestvikud — paksulehelised ja vastupidavad sukulentide sugukonda kuuluvad taimed, mis kasvavad hästi nii toas kui ka aias. Töökad taimed suudavad ilma veeta pikalt vastu pidada ja kasutavad usinalt ära oma paksudes ja pehmetes lehtedes leiduva vee. Nagu ka skorpionile omane, on nad võõraste suhtes kahtlustavad ja teiste taimedega tuleb neid teadlikult kokku sobitada.

Foto: Pixabay

Ambur tuleb puhtalt välja igast olukorrast ja tema seiklejahing ei karda ei tuld ega vett. Nii ka efektse välimusega monstera, mis on leplik nii külma, kuuma, pimeda kui ka päikesevalguse suhtes — talle sobib peaaegu, et kõik! Amburid armastavad üle kõige reisimist ja eksootilisi paiku ning džunglitaime meenutav monstera lubab kodus unistada pisut metsikumast keskkonnast.

Kaljukitse märgi all sündinud hindavad kõige enam elus vabadust. Nad on otsekohesed ja ei karda välja öelda, mida mõtlevad. Koju sobib kaljukitsele havisaba, mis on ääretult iseseisev taim ja ei nõua erilist hoolitsust. Nende kangekaelne iseloom peab vastu pikale põuaperioodile ja kõrvetavale päikesele — ikka näevad nad oma teravatipuliste lehtedega välja sirged ja elegantsed!

Veevalaja seevastu naudib tähelepanu ja hoolitsust ning tema hingesugulaseks taimemaailmas on nõudlik, kuid imetlusväärselt kaunis begoonia. Mitmevärvilised lehed ja efektne välimus sobivad suurepäraselt kokku veevalaja ekstsentrilise loomu ja rikkaliku fantaasiamaailmaga.

Kalad on intuitiivse loomuga salapärased tegelased, kes on ülimalt tundlikud ümbritseva suhtes. Nad tajuvad hästi teiste emotsioone ja on ka ise keskmisest loomingulisemad kunstnikuhinged. Õrnaleheline jänesekapsas, kelle ilu eest hoolt kanda, sobib kalade koju kui valatult!

Foto: Wikipedia

LOE LISAKS: