Elama koliti siia teise lapse sünni järel, sest eelmine, kahetoaline kodu jäi väikseks. Otsustavaks said imelised vaated vanalinnale!

Korter oli muidugi kehvas seisus, kuid siin tuli appi arhitekti pilk, mis oskab asjale läheneda perspektiivitundega, ja säilinud oli ka palju kaunist ja autentset, mida sai restaureeritud. Meeldis ka see, et köök ja elutuba olid eraldi. Elutoas on sisseehitatud raamaturiiulid, magamistubades on samuti sisseehitatud ja paraktilised riidekapid. Mööbel on kogu elamises hõrgult vana või vintage.

Nii end siia sisse sätiti. Kõrgete lagede ja avarate tubadega korter on läbinud põhjaliku kapitaalremondi, seda tehti alguses ise, appi kutsuti ka pere ja sõbrad, kuid ühel hetkel otsustati kaasata ikkagi spetsialistid.


Vanad laudpõrandad on parandatud, üle lihvitud ja valgeks värvitud. Valged on valdavalt ka tubade seinad ja laed. Säilitatud on kõik lagede originaaldetailid: karniisid ja rosetid. Korrastatud on vanad täispuituksed.

Korteri plaani muudeti nii, et tekkis suurem vannituba ja avar köök. Vannituppa on rajatud ajaloolisest puitaknast ümbererhitatud siseaken, millest valgub loomulikku valgust köögist vannituppa. Vannitoa põrand on termosaarest.

Kuus aastat tagasi loodud kodu on aga nüüdki väikseks jäämas. Lapsed on mõlemad kooliealised ja kõik vajavad rohkem ruumi. Seega liigub pere veidi suurema korteri suunas ja nende armas, oma perele ehitatud kodu on müügis. Rohkem infot ja pilte saad vaadata City24 lehelt.

LOE VEEL: