Värvikollektsioonis tungivad rohelise kõrval jõuliselt esile julge tomatipunane ja jahe mädarõikaroheline, mis lisavad interjöörile urbanistlikku miljööd. Õrnkollaka varjundiga mädarõikatooni kergus annab jõudu uskuda paremasse tulevikku ja viitab uutele algustele.

Üks kolmest Color Now 2017 värvikollektsioonist mängib mõttega, mis juhtuks siis, kui linna üle võtaks võimu loodus. Värvid valisid moekunstnik Teemu Muurimäki, sisekujundaja Susanna Vento ja Tikkurila disainipealik Marika Raike.

Marika Raike: “On põnev mõelda, mis juhtuks siis, kui inimesed kaoksid ja loodus võtaks lihtsalt linnamaastiku üle. Kogusin moodboardi värvikaid lillemustreid ja tänase päeva lemmikuid looduslikke materjale nagu bambus, kork, puidumustris keraamika. Kogesin, et parimad kooslused sündisid Jaapani wabi-sabi-mõttelaadi järgides: vaid ebatäiuslikkus teeb asjast täiusliku, seetõttu peakski kunstniku pintsli jälg olema nähtav nii kangal kui värvipinnal.”

Värvi töötuba inspireerivalt kirkaks

Tööstusdisainer ja blogija Pinja Rouger ehitas funktsionaalse kodukontori, mis pakatab energiast. Vali särtsakate toonide seast oma lemmik, et tuua kevad koju.

Värvi sahtlikapp värskeks

Mädarõika tooni sahtlikapi sahtlid on värvitud tahvlivärviga, liikudes valkjast kollakast läbipaistvast toonist roheka toonini ja sealt edasi halli tooni juurde. Erivärvilised sahtlid, millele saab kriidiga kirjutada, annavad võimaluse asju mugavalt süstematiseerida. Kodukontori laua plaat on värvitud tahvlivärviga samuti hallis toonis ja seinad seinavärviga, toonideks hele mädarõikatoon ja punane tomatitoon.

„Armastan värve ja ei karda kasutada sisekujunduses julgeid toone. Erksate värvide kasutamisel pean oluliseks siiski alati kasutada valgeid pindu toonide ühendamiseks ja ruumi värskuse säilitamiseks, kuna valge aitab teistel toonidel esile pääseda nii, et need ei hakka domineerima,“ räägib Pinja Rouger.

Nii viid Pinja ideed ellu

Efektseina värvimine

  • Puhasta seinapind mustusest ja märgista värvitavad alad maalriteibiga.
  • Värvi seinad täismati seinavärviga kaks korda, suurem ala heledas mädarõika toonis ja väiksem punase tomati värvi. Kasuta värvimiseks pikendusvart ja rohkelt värvi, et saavutada ühtlane lõpptulemus. Hoia meeles teha viimane rullitõmme alt üles ühtlasema pinna saavutamiseks. Eemalda teibid enne värvi täielikku kuivamist.

Sahtlikapi ja lauaplaadi värvimine

  • Puhasta värvitavad pinnad mustusest, lihvi. Eemalda lihvimistolm.
  • Krundi vajadusel veepõhise kruntvärviga.
  • Värvi mööblitükk 2-3 korda tahvlivärviga, kasutades mööbli jaoks mõeldud värvirulli. Lase kuivada nädal või kauem ja siis asu kriidiga pinnale joonistama-kirjutama.

LOE VEEL: