Värvipsühholoogia seisukohalt mõjuvad pastelsed toonid rahustavalt ja lõõgastavalt ning teevad pai nii hingele kui ka silmale. Kerged ja värsked värvilahendused seostuvad elurõõmu ja kevadise tärkamisega. Kindlasti ei tähenda see seda, et nüüd on aeg kodu rõõsaks roosaks või mündiroheliseks võõbata — kaunid värvid pääsevad mõjule ka imepisikeses koguses just põhjamaise halli või valge taustal. Kui remonti pole plaanis, too koju mõni värvikas padi, vaibake või muu sisustusaksessuaar ja naudi kevadisi värvipuhanguid!

Malbe mündiroheline vannitoas mõjub värskelt ja puhtalt ning annab ruumile juurde avarust.

Kombineerituna musta ja valgega ning mustriliste kahhelplaatidega on tulemus stiilselt omanäoline.

Magamistoas loob pastelne värvikaart pehme ja kaitsva atmosfääri. Kindlasti kuuluvad sellise interjööri juurde ka helged ja värvilised unenäod.

Külm ja karge helesinine saab rõõmsama noodi pastelsete tekstiilide ja värvikate maalidega.

Roosa ei kuulu mitte ainult pisikeste tüdrukute magamistubade juurde, vaid võib ootamatult stiilsena mõjuda ka eluruumides. Kombinatsioon halliga mõjub vaoshoitult ja elegantselt, samal ajal aga kevadiselt värskelt.

Kergelt roosaka alatooniga hall mõjub mahedamalt kui sama värvi külmemamad ja konkreetsemad varjundid.

Ka köögis mõjub pastelne toon puhtalt ja värskelt. Imeliselt hästi sovituvad kevadised värvid kuldsete detailide ja naturaalse puiduga.

Foto: Houzz.com

LOE LISAKS: