Mõnusalt kodune tunne tervitab sisenejat juba esikus — kitsas koridor on võõbatud pehmeks ja valgeks ning põrandat katab soe tammepuidust parkett. Hubasust lisavad armsad pisikesed nipsasjad ja toataimed.

Esikust pääseb avarasse elutuppa ja söögituppa, mida saab vajadusel omavahel ühendada ning teinekord jälle sulgeda. Värvikaardil domineerib skandinaavialik valge ja hall, mida ilmestab ajaloolisele majale omane punane tellis. Avarust ja kuninglikku hõngu lisavad kõrged laed ja hoolikalt renoveeritud karniisid.

Külm hall loob kena kontrasti valgete liistudega. Halli värvi positiivne külg lisaks neutraalsele välimusele on ka selle imeline omadus muuta ruumid avaramaks ja seinad kaugemaks. Et viimanegi valguskiir ruumis kinni püüda, pole kasutatud ka kardinaid. Kodutekstiilidest paistavad silma aga hoolikalt valitud vaip, pleedid ja padjad, mille värvid on dialoogis seinal eksponeeritud kunstiteostega.

Nagu sajandivanustele linnamajadele kohane, kroonib ka seda kodu vanaaegne ahi, mis on meistrite poolt hoolikalt taastatud.

Mööblit on skandinaavialikus kodus pigem vähe kui palju, kuid see eest on läbi mõeldud iga eseme välimus, praktilisus ja sobivus asukohaga. Akna alla on sisse seatud mugav lugemisase, mille lillas toonis kate loob mõnusa sümbioosi karge halli ja sooja tellise vahel.

Magamistuba mõjub oma tagasihoidlikkuses ehk isegi veidi liiga askeetilikult. Samas teenib minimalistlik ilme ruumi peamist funktsiooni — pakkuda ruumi vaid heale unele!

Muust elamisest eraldiasuv köök on lihtne, kuid stiilne ja mahutab peale rohkete panipaikadele ära ka tillukese söögilaua. Kui söögitoas on mugav külalisi vastu võtta, siis siia mahub pere kenasti igapäevaselt einestama.

Täiusliku linnakorteri juurde kuulub muidugi ka pisike rõdu, kus ilusa ilmaga hommikusööki nautida või õhuvanne võtta!

Allikas: Alvhem.com

LOE LISAKS: