Kust tuli mõte luua selline lahe keraamikastuudio?

Kõik saab alguse meie enda väärtustest. Olin keraamika kursuse juhendaja Tallinnas, kuid tundsin, et peale tööd oli see väga väsitav ja otsisin kodulähedasemat varianti. Ühel päeval pakkus meie külavanem välja koolis oleva suure keldri pinna, mis oli täiesti kasutamata. Algul tundus see mõte küll hirmutav, kuna kelder oli üsna rusuv ja pime, kuid mõte oma stuudiost, ei lasknud pikemalt oodata ja otsustasin selle siiski ette võtta. Praeguseks ei ole pimedast keldrist midagi alles, siin on valged seinad, aken ning piisavalt valgust.

Trükiplaatidest seinad ja terrassipostidest lauajalad

Kõik, mis siin stuudios näha on, on ise tehtud ja materjali puhul domineerivad just ebatavalised leiud. Näiteks laua jalad on tehtud terrassi postidest ja stuudio üks seintest on ehitatud vanadest trükiplaatidest, kust on võimalik veel lugeda 1978. aastast pärinevat „Noorte Häält.“ Ilmselt oleksid need plaadid läinud prügimäele, kui ma ei oleks neid vanaema kuurist siia stuudiosse toonud.

Šablooniga põrandale värvitud vaip

Üks väga tähtis asi siin ruumis on põrand, sest teadsin algusest peale, et siin peab olema vaip ning just värvitud vaip. Siis jäi meile silma Stencilit Maroko Duo šabloon ning šablooniga värvimine tundus kõige parem variant.

Õnnekombel võitsime me šablooni lausa loosi tahtel! Kuna põrand ise on väga ebaühtlane, oli veidi keerukam mustrit värvida, kuid tulemusega oleme ikka väga rahul.

Loomingulise hingega ja väheste vahenditega loodud ilus disainstuudio

Stuudio loomisel on olnud väga palju juhuslikku, ei ole sellist eset, mis on valmiskujul poest ostetud. Oleme palju kombineerinud, ise ehitanud ja välja mõelnud. Enamus asju on taaskasutatud ning aja jooksul tekkinud põnevad leiud. Stuudio on meil oma kuludega tehtud.

Ideid ja mõtteid on väga palju, mida tahaks veel teha, kuid teeme aegamööda. Isetegemise võlu ongi selles, et asi ei saa kohe valmis ja kõige põnevam osa on just protsess ise. Alati on võimalik asju muuta ja ümber mõelda.

Tekst: Stencilit