Ruumikoda sisekujundaja Victoria: Värvilises korteri sisekujunduse loomine oli pikk protsess, kus ideed ja mõttet vaheldusid vahel mitu korda päevas. Ka klient oli väga aktiivne kaasa lööma ja ideid pakkuma. Ei saa öelda, et kohe esimesest päevast peale oli kindel suund ja visioon. Teadsime mõlemad, et soovime katsetada piire, valida välja kõige põnevamad materjalid ja üldse leida see stiil, mis resoneerub just tema enda värvilise isiksusega kõige paremini. Teda ei oleks rahuldanud ükski tavapärane lahendus, seega oli see ka mulle väga põnev projekt, kus sai oma mugavustsoonist välja.

Oli ka selliseid ideid, mida olin unistanud teostada, aga pole kunagi olnud võimalust — see korter andis vabaduse katsetada ja tavapärastest raamidest välja murda. Iga päevaga läks korteri projekt värvilisemaks ja mustrilisemaks — leidsime aina huvitavamaid lahendusi, mida oligi suur kunst harmooniliselt kokku kõlama panna.

Õnneks oli kliendil aega, et kõiki detaile paika loksutada ja oodata erilisemate toodete järgi. Mõnel juhul mitu-mitu kuud. Selliste erilahendustega on tihti vaja suurt kannatlikkust ja tagantjärgi mõtlen, et vaja läheb ka usku ning sügavat veendumust lõpptulemusse. Sest alati on protsessi käigus alternatiivseid ja mõnikord ka lihtsamaid teid, mida valida, kuid need ei oleks andnud oodatud tulemust.

Kasutasime Mustri salongist William Morris & Co. tapeeti, mida polnud keegi veel kunagi tellinudki ja seda paljud tapetseerijad keeldusid seina panemast — õnneks leidus siiski üks julge! Palju mässamist ja nuputamist oli Mosaic Del Sur’i värviliste tsementplaatidega. Algul mustri ja värvide valimine, sest nagu nende kodulehelt on näha, siis valik on meeletu! Lõpuks oli plaatijatele peavaluks nende paigaldamine ja vuukimine. Tegu on siiski üsna kapriissete plaatidega. Kõik keraamilised ja tsementplaadid on Vivarecist.

Seinad on igal pool värvitud kergelt dekoratiivse värvitehnikaga, mis jättis sellise sametise mulje, värvid valisime Tikkurilast. Et värvide tulemuses kindlad olla, lasime teha mitmeid proovivärvimisi. Tahtsime värve valides siia halli igapäeva tuua särtsu ja rõõmu. Vannitoa tumesinised seinad on stucco tehnikas, mille tarbeks leidsime materjalid Safranist.

Sauna seinas on paks termokork ja kerise taga dekoratiivne kivi. Massiivse kivist vanni tellisime internetist Deko lehelt ja valamud Vannitoapoest. Vasksed segistid Nicolazzi modernsemast seeriast Olympus, mille leiab Wermstockist.

Teise korruse mosaiikparketi valisime Kodustuudiost, mille lasin suitsuse tumeda efekti saavutamiseks viimistleda musta õliga.

Ka saunas on lauad samas toonis üle võõbatud.

Garderoobi dekoratiivne muster on eritellimusel lõigatud jooniste järgi ja terviku panid kokku Hansanova metallitööde eksperdid. Köögi seinakapiuksed ja radiaatorikatted on samuti nende tublide meeste kätetöö. Garderoobide sisu mööbel tuli Mööblimeistrilt.

Köögimööbli tellisime Sisustusprojektilt ja vannitubade valamukapid Uukren Mööblist.
Industriaalsed valgustid Kalasaba antiigist, muu mööbel oli kliendil olemas.

Loomulikult ei saa kiitmata jätta väga asjalikke, kvaliteeti tundvat ja kannatlikke ehitajaid Jakko Ehitusest, ilma kelleta see projekt ei oleks valmis saanudki. Soovid ja ootused olid suured!

Igal juhul koorus lõpuks meie peamurdmise tulemusena välja see ootamatult värviline, piirangutevaba interjöör, kus lasime fantaasial meid juhtida ega peatunud enne, kui viimanegi idee läbi näritud ja oma koha leidnud.