Sisekujundaja Carla Astoni käe all on uuenduskuuri saanud just üks selline köök — visuaalselt pisut vana ja väsinud, kuid samas kvaliteetse täispuidust mööbliga ja igati korralik. Kliendi sooviks oli tuua pimedasse kööki rohkem helgust ja valgust ning anda kodu keskpunktile pisut värskem ja apetiitsem välimus. Selle asemel, et tellida uus köögimööbel, maksta tuhandeid või suisa kümneid tuhandeid ja ehitada kõik nullist üles, otsustati suurema väljakutse kasuks ning kujundada ümber olemasolev köök.

Algselt domineeris köögis tammepuust köögimööbel ja tume töötasapind. Kuigi köök oli ruutmeetritelt ja planeeringult suur ja avar, oli üldmulje siiski hämar ja sünge. Seda ka hoolimata mitmest ruumi avanevast aknast.

Muutumise käigus parandati mitmed strateegilised vead. Näiteks avanes kööki kaks ust, mis tundus sisekujundajale ruumi raiskamisena. Kliendi sõnul oli suuremas kasutuses vaid üks ustest ja seetõttu otsustati ühest sisepääsust loobuda ning tekitada lisaruum täiendavateks köögikappideks.

Üleliigne ukseava ehitati kinni ja sinna viidi asukohta vahetanud ahjud. Võimalikult palju kasutati ära olemasolevat köögimööblit, mis värviti valgeks.

Et ruumile kõrgust lisada, otsustati köögikapid pikendada laeni. Selleks ehitati olemasolevate kappide külge karkass, millele kinnitati sarnase profiiliga katted. Lisaks silmailule on tegu ka igati praktilise lahendusega, sest edaspidi jääb ära kappide otsast tolmu küürimine. Välja vahetati ka kapinupud, mille sügavmust toon loob kooskõla teiste tumedat tooni pisidetailidega — riiulikandurite ja valgustitega.

Köögi keskel asuvat saarekest otsustati pisut pikendada. Samuti vahetati tume tööpind heleda vastu ja varasem tume tagasein asendati lihtsate valgete “metrooplaatidega”. Põrandaplaadid vahetati välja pisut tumedama tooni vastu, et valge mööbel oma täies ilus paremini esile tuleks.

Nurgaakna juurest eemaldati valgust varjavad massiivsed kapid ja asendati need lahtiste riiulitega.

  • Carla Astoni sisustusnõuandeid ja teisi põnevaid muutumisi vaata tema kodulehelt.