See oli tore nokitsemine. Veidi läks vahepeal nässu ka — üks toru murdus Habemiku käe all ja pool tööd tuli otsast teha. Natuke oli nuputamist ka, et kuidas toru joosta võiks — kuhu rohkem kütet panna (nt dušinurka, et vesi kenasti ära kuivaks) ja kuhu pole palju vaja. Ühe koha osas jäime veidi rahulolematuks — wc-poti ette oleks võinud torud tihedamalt sättida, aga seda avastasime alles täitsa lõpus ning siis kõike lahti võtta poleks enam olnud mõtet.

Esmaspäeval alustasid ehitusmehed vannitoa põranda valamisega. Selleks kasutati Kiilto Kestonit Termo põrandakütte tasandussegu. See pidavat igatahes väga hea asi olema. Kallis oli küll!

Ehitusmehed seda igal juhul soovitasid, sest üheks heaks omaduseks on näiteks kiire kuivamine. Seda imeasja kulus ligi 30 kotti, valatud kihi paksuseks on 30-40 mm. Selle peale läheb veel kuni 10 mm tasanduskihti. Teoorias võiks viimane kiht peale saada järgmisel nädalal, siis juba hüdrotõke ja keraamilised plaadid. Muidugi tuleb arvestada, et iga asjandus vajab vähemalt päeva kuivamiseks. Seega võib vabalt juhtuda, et plaatimisega tehakse algust hoopis uuel aastal. Pole viga — alati läheb arvatust kauem. Ehituse kuldreegel.

Põrand sai valatud ka tehnoruumis. Seal siis sama lugu — tasanduskiht, hüdrotõke ja plaadid. Loodetavasti sel aastal, aga eks see järgmine nädal näita, kuidas välja kukub.

Vahepeal vedisime kilplaste kombel 25 kg kaaluvad põrandaplaadi pakid jälle teiselt korruselt alla autosse ning sõitsime, nina taeva poole, Hansas plaadimaailma uute järele. Õnn on, et neid vahetada annab. Meeldetuletuseks siis, et meie valitud põrandaplaadid (30 x 60 cm) olid korraliku kalde tegemiseks liiga suured. Kuigi ma kahtlesin (ja veidi jätkuvalt) meie seinaplaatide sobivuses väiksemate põrandaplaatidega, siis otsustasime neid siiski mitte vahetama hakata ja seda kolmel põhjusel: 1. ei olnud kindel, et leiaksin Hansasest lemmikumaid; 2. Habemikule need väga meeldisid; 3. ma tegelikult ka üldse ei oleks viitsinud kaks korda kauem neid megaraskeid pakke ülevalt alla tassida. Ega mulle eriti armu ei anta, tuleb mehe eest väljas olla, hehe. Aga mis me siis valisime? Seda, mis oli. 20 x 20 cm tumedad plaadid. Need olid veidikese kallimad, juurde maksime kuskil 45 eurot, seega keraamiliste plaatide peale kokku on kulunud nii 315 eurot.

Ventiliatsioon ja tsikrkulatsioonipump — hädavajalikud!

Hea uudis on see, et ventilatsioonitorud saavad selle aastaga veetud. Ventilatsiooni paigaldab meile Viru Kliima. Hetkel me ventilatsiooniseadet veel panna ei lase, jätame selle tulevikku, aga torud veetakse ära. Torud jooksevad siis lae all üle korteri, iga toa vahele läheb mürasummutus osa, mis peaks vähendama heli liikumist ventilatsiooni kaudu.

Veel käis meil vahepeal külas torumees, kes survestas vannitoa torud ja pani tsirkulatsioonipumba. Torude survestamine oli vajalik selleks, et kindlad olla, et seina sisse jäävad ühendused on korralikud ega tilgu. Ehk et kui hüdrotõke ja plaadid on peal, siis ei saa me ju enam seina sisse kontrollima minna, kas torud tilguvad või ei. Tsirkulatsioonipump on meil “tark“ — pumpab vett ringi siis, kui see on maha jahtunud ja jääb seisma siis, kui soe vesi uuesti torus olemas. Tsirkulatsioonipump muidu vajalik siis selleks, et vett ringi ajada — et soe vesi oleks kogu aeg kollektoris olemas ja kraani lahti keerates tuleks pea kohe soe vesi ning seda ei peaks 10 sekundit ootama.

Selle nädala mitte just kõige toredama uudisena (et mitte öelda lausa šokina) tuli see, et plaanitud Alpha-InnoTeci õhk-vesi soojuspumpa meil lähiajal täielikult paigaldada pole võimalik. Aga sellest kirjutan uuel nädalal pikemalt, kui asjad veidi selgemaks saavad.

Aga seniks meile — jõudu tööle!

Jaga
Kommentaarid