Tuleval aastal on jätkuvalt moes hele ja avar interjöör, millele on kontrastiks toodud looduslähedasi materjale. Samuti jätkavad oma võidukäiku rohke puidukasutus ja retromõjutused. Kanda on kinnitamas aga ka mitmed uued ja unustatud detailid ja stiilid. Millised — vaata järele!

Art Déco luksuslik puudutus

Neile, kes on tüdinud skandinaavialikust disainist, lubab uus aasta inspiratsiooni koguda hoopis 1920-1930. aastate sisustusstiilidest ja Hercule Poirot’ seriaalist või Great Gatsby filmist nähtud elegantsetest interjööridest. Mängi oma kodus eksootilise puidu, kroomi, mustrite ja struktuuridega ning ära pelga peegleid, geomeetrilise vormiga vaase ja öölambikesi.

Foto: Instagram

Kuigi polsterdatud voodipeatsid on magamistoatrendides juba eilne uudis, on nende disain tõusnud uutesse kõrgustesse. Eriti soositud on suured lillemustrid ja ornamendid. Tepitud peatsi puhul ei tasu karta ka suuri metalseid neete, sädelevaid kivikesi ja muid luksust rõhutavaid detaile. Üldise neutraalse viimistluse foonil armastavad sisekujundajad mängida minimalismi ja glamuurihõngulise kitši piiril.

Foto: Shutterstock

On aeg vahetada lihtsad ja tagasihoidlikud tapeedimustrid ekstravagantsete ja pilkupüüdvate seinakatete vastu. Kihiti mahakooruv tapeet ja eklektiline segu nostalgilistest lillemustritest ning juhuslikest värvilaikudest mõjuvad ootamatult, kuid igati värskendavalt. Rahulikumat viimistlust hindav inimene võib aga inspiratsiooni ammutada kunstist, maastikest ja merevaadetest, sest ka maalitud tapeet on uuel aastal kindel valik!

Unusta kõrgläikega köögimööbel ja pidev sõrmejälgede nühkimine. Sisekujundajate lemmikuks on järgneval hooajal matid pinnad ja neutraalsed maalähedased toonid nagu beežid ja hallid, samuti klassikustaatuses must ja valge. Soositud on ka silmatorkav puidumuster ja spoonitud mööbel, millel matt viimistlus.

Üdini valge ja steriilse viimistluse kõrval, mis on ära väsitanud ka sisekujundajad, tõotab tulla moodi punane tellis ja terrakotaplaadid. Küll mitte päris sellised kahhelplaadid, mis olid au sees varasematel kümnenditel. Märksõnadeks on ülim naturaalsus ja robustne viimistlus. Seega eelista läikivale ja töödeldud pinnale matti ja naturaalset.

Marmor on taas moes, aga kindlasti mitte odav marmoriimitatsioon. Heledale marmorile eelista selle tumedamaid ja süngemaid versioone, mis loovad sooja ja stiilse üldilme.

Rubiinpunased, briljantrohelised, purpurtoonid ja sügavsinised on tulnud, et rikastada senist küllaltki tagasihoidlikku värvikaarti. Kui pole isu tervet elamist väga intensiivset tooni kujundada, piirdu üksikute detailidega — näiteks diivani, tugitoolide või patjadega. Värviliste diivanite puhul tasub tähelepanu pöörata ka pisikestele detailidele. Näiteks on järgmisel aastal kuum teema needitud mööbel.

Foto: Pinterest

Täispuit, vineer, spoon — vahet ei ole! Puit on au sees nii mööbli kui ka viimistlusmaterjalina ja seda nii seintel, lagedel kui ka põrandal. Võrdselt on soositud silmakohtadega männilaud ning kaunis ja elegantne kalasabaparkett.