Punane maagia

Tänavuste jõulukollektsioonide puhul võib öelda, et tumepunasel on palju varjundeid: bordoopunane, purpurpunane, karmiinpunane, tulipunane, vanaroosa punane, mannakreemi punane, pohlapunane, granaatõunapunane, mustikahelgiga punane. Erinevad punased jõulumunad, küünlad ja vaagnad moodustavad väärika ja luksusliku terviku.

Valge muinasjutt

Jõulud on just see aeg, mil inimesed tahavad uskuda muinasjutte ja lubada imed oma ellu. Muinasjutu jõulud on enamasti traditsioonilised - punase, valge ja rohelise kombinatsioonis. Imedemaal on suured klaasist jõulumunad, natuke kulla- ja hõbedatolmu, valged jõuluinglid ning rikkalikud vaagnad kaunistatud piparkookidega.

Põhjamaa puudutus

Eestlased tunnevad sidet skandinaavialiku rahulikkusega ega lase ennast värvikirevast jõulumöllust mõjutada. Skandinaavialikku trendi veab eelkõige naturaalsus, jõuluehted on valmistatud paljuski käsitööna, sageli puidust. Nii leiabki põhjamaistest kollektsioonidest rohmakast puidust majakesi, lumiste katustega torne, väikeseid põhjapõtru, aga ka igas variatsioonis ingleid.

Talurahva jõulud

Talurahva traditsioonilised jõulud on lihtsad ja ehted valmistatud ise. Kindlasti kuuluvad jõulutraditsiooni juurde küünlad, õlepärjad, kuusele riputatud punapõsksed õunad, pereema küpsetatud piparkoogid ja vanaema kootud villased sokid.

3D pühad

Tehnoloogia arengust ja innovatsioonist ei jää puutumata ka jõulud. Mugavust, ilu ja nutividinaid armastav jõulunautleja saab endale soetada näiteks puldiga või mobiiltelefoniga juhitavad kuuseküünlad, mis vahetavad valguse soojust ja värvi vastavalt meeleolule. Kõlab ehk ootamatult, aga isegi teeküünaldel võib olla päris tule kombel võbelev elektrileek. Ka kingitused, eriti laste omad, liiguvad tehnoloogiaga võidu. Nii saabki rääkida 3D puzzledest, päikesepaneelil töötavatest mänguasjadest, mööda seina sõitvatest autodest ja selfit tegevatest jõuluvanadest.

Tervitusi lõunamaalt

Jõulutrendidesse trügivad üha sagedamini sümbolid, mis oma olemuselt jõuluga kuidagi ei seostu. Nii riputatakse kuusepuule lilli, linde ja liblikaid, mis on paljude jõulukollektsioonide osaks. Ilmselt toovad erksad liblikad kuusel ja suured orhideeõied vaasis meile soojust, mida siinses kliimavööndis talvel napib.

Jõul võib olla rikkalik või minimalistlik, aga kindlasti mitte kõike korraga. Eelnimetatud valikud on stiilsed vaid ühekaupa. Vali endale meeldiv välja ja ära unusta jõulusagina kõrvalt ka jõule nautida.

Valiku jõulutulesid, pühade kaunistusi ning küünlaid leiab igaüks oma maitsele ja eelistustele K-rauta e-poest.

Jaga
Kommentaarid