Näiteks on väljas Matti Miliuse hüperrealistlik portree jaTõnis Mägist tehtud enam kui kaks meetrit lai maal. Lisaks õlimaalidele saab näitusel vaadata Kruusamäe pliiatsijoonistusi.

"Näitus on komplekteeritud nõnda, et teosed ei domineeriks koduses miljöös, vaid täiendaksid seda," iseloomustab Ilmar Kruusamäe avatavat näitust. Kodunäitusel saab näha Kruusamäe loomingut alates 70ndate lõpust ning kuna maalid ja joonistused pärinevad erinevatest kümnenditest, siis teeb see näituse vaatamise huvitavaks nii noorele publikule, kes tutvuvad Kruusamäe loominguga esimest korda kui ka neile, kellele Ilmari varasemad teosed pakuvad nostalgilist äratundmisrõõmu.

Perekond Pulgese kodus Tähtveres on on eriti rõhku pandud valgustitele.
Seal asub üks suurimad Estoplasti lampide erakogusid ja ka 2,5-meetrine kingadega lühter.

Varnjas vanas paadikuuris 2014. aasta suvel Voronja galerii avanud Kaili Kask ja Raul Oreškin leidsid, et peavad galeristidena andma oma panuse kunstielu rikastamisse ka Tartus, olles kunstnike ja nende muredega kokku puutudes teadlikud Tartus valitsevast näitusepindade nappusest.

Sarja eesmärgiks on viia kunstiteosed anonüümsetest galeriiruumidest oma loomulikku keskkonda, tavaliste inimeste kodudesse.

"Koduseinte vahel suhestuvad näituste külastajad, kes tulevad ju tegelikult kellelegi külla, kunstiteostega palju tundlikumalt. Kunst ei tundugi enam olevad midagi sellist, millest aru ei saa, vaid see muutub koduses keskkonnas, selle loomulikuks osaks", selgitavad galeristid korternäituste olulisust. Näitusesarja jaoks valitakse välja erinevad kodud, olgu selleks siis korter Annelinnas või maja Tammelinnas, trendikas katusekorter vanalinnas või hipiatmosfääriline kodu Supilinnas. Igas korteris avatakse vähemalt üheks päevaks (aga kokkuleppel korteri omanikega ka pikemaks ajaks) näitus.

Ilmar Kruusamäe on tuntud eelkõige hüperrealistina. Tema teoseid on omandanud kõik suuremad Eesti kunstimuuseumid ning ka mitmed akadeemilised kultuuriasutused. Suur osa Kruusamäe tuntumaid teoseid on erakogudes, samuti leidub ta maale mitmete välismaiste muuseumide kogudes.

Ilmar Kruusamäe näitust saab perekond Pulgese kodus, Tartus Tähtvere linnaosas (Veski 2a) näha viiel päeval:

26.-27.11 ja 2.-4.12
reedel kl 18-21
laupäeval ja pühapäeval kl 12-16

Head kunsti!