Pariisile omast kõrgete lagedega elutuba ehivad rohelised kardinad, mis on inspireeritud rohelusest ja väikesest Inglismaa külakesest, kus korteri perenaine üles kasvas. Kohaliku käsitööna valminud türkiissinised keraamilised taldrikud seinal meenutavad Zulu mererandu ja on pärit Lõuna-Aafrikast. Omaniku Euroopa päritolule viitavad 19. sajandist pärit tugitoolid, mis on saanud restaureerimise käigus uue ja kaasaegsema katte.

Reisidel armastab omanik külastada kirbuturge, antiigipoode ja muid alternatiivseid ostlemispaiku. Igalt pikemalt rännakult toob ta kaasa mõne kohale iseloomuliku ja erilise looga eseme.

Üsnagi askeetliku magamistoa lõplik ilme sai alguse ühest pisikesest detailist. Tokyost ostetud kimono pandi osavalt haakuma helesinise värvipaleti ja mustrilise päevatekiga.

Nii julget punast külalistetuba Pariisis just väga tihti ei kohta. Ka siin on inspiratsiooni ammutatud Aafrika käsitööst ja mustritest. Rõhk on kvaliteetsetel käsitööl ja tekstiilidel.

Esikus on oma koht maagilistel esemetel. Hirmsate nägudega maskid omavad mitmetes iidsetes usundites väge ning peletavad eemale kurjad jõud ja kutsumata külalised.

Omaniku jaoks oli oluline, et köök oleks kodu süda ning soe ja hubane koht, kus sõpradega aega veeta. Kesk-Aasiast pärit ornamentvaip moodustab oma punastes-sinistes toonides harmoonilise terviku samades värvides köögimööbliga.

Ülejäänud korteri eklektilist kooslust pehmendab üdini modernne, suure klaasist kirjutuslauaga töönurk. Ruum on oskuslikult ära kasutatud integreeritud riiulite abil.

  • Kel soovi, saab ka ise selles korteris perenaise reisiloleku ajal ööbida. Korter on leitav majutusportaalist Airbnb.
  • Korteriomaniku reisilugusid ja sisekujundusprojekte saab vaadata aadressil www.iyamapo.com