Vali sillutiskivi vastavalt vajadusele

Kui siseõue (terrassile) soovitakse pilkupüüdvalt laotud mustrit, on piiriks vaid fantaasia. Erinevaid kivitüüpe saab üksteisega aia erinevates tsoonides kombineerida. Puhas viimistlus ja läbimõeldud detailid annavad kivisillutisele viimase lihvi. Näiteks saab drenaaživee juhtida kivisillutiselt ära hästi istuva rennikiviga.

Sillutise kohta tasub küsida tooteinfot ja muid nõuandeid professionaalsetelt müügikonsultantidelt. Nad aitavad ka paigalduseks vajalike tarvikute ja erinevate vuukimis- ja ladumisstiilide valikul.

Foto on illustratiivne

Populaarne kiltkivi sobib mitmeks otstarbeks

Kõige trendikam sillutiskivi on viimastel aastatel olnud kiltkivi, mis on looduslikult kaunis valik hoovi või aeda. Kivid on tekkinud miljardite aastate jooksul looduse käe all ja lõhestamine tehakse käsitsi kiiludes.

Kiltkivi sobib just looduslähedastesse kohtadesse, kus soovitakse, et sillutis moodustaks loomuliku osa ümbritsevast taimestikust. Looduskivi ja taimede kokkusobivus on loomulik. Kiltkividest teerada kutsub kõndija meeleolukalt astuma majast aiarohelusse või juhatab rannasaunast järve äärde.

Või kuidas Sulle meeldiks kaunis kividest laotud aiasüda? Paiguta kiltkivid puu varju. Vii sinna laud ja toolid ning nautige aia ilu sügiseni välja. Sillutise saab rajada puujuuri vigastamata.

Foto on illustratiivne

Mitmeotstarbeline ja ökoloogiline sillutiskivi

Vabakujuline kiltkivi on peaaegu igavene ja kergesti taaskasutatav materjal. Kivi ei murene välistingimustes, ainult pind muutub aja möödudes roheliseks. Kive saab soovi korral kasutada üha uutes kohtades.

Kiltkive saab paigaldada ka külmuvale pinnasele, kuna vabakujuline kivi näeb hea välja ka siis, kui ka pinnas on veidi kaldu. Paigaldamiseks ei pea olema professionaal, juhendeid järgides saab sellega hakkama iga harrastusehitaja.

Kiltkivide populaarsusele aitab kaasa nende multifunktsionaalsus ja keskkonnasõbralikkus. Väga hästi sobib kiltkivi Soome keskkonda, kasutatuna koos teiste looduslike materjalidega. Eriti hästi sobivad kiltkivid kokku puitpindade, kruusa ja teiste looduslike kividega.

Kiltkivi sobib hästi ka modernse aia kombineeritud elemendiks, näiteks kasutatuna koos betoonkiviga.

Foto on illustratiivne


Ideest tegudeni — mida sillutist planeerides silmas pidada:

  • Aluspinnatöid tehes arvesta pinnase võimaliku külmumisega sellel alal.
  • Juhi sadeveed ära õigete kalletega.
  • Vali sillutise struktuur ja teostage mõõdistus vastavalt ala kasutusotstarbele ja koormusele.
  • Kasuta oskuslikult värve. Krundi ühtne ilme või teatud ala piiramine tuleb esile õigeid värve kasutades.
  • Kasuta ladumisel tootja poolt pakutavaid mustrinäidiseid.
  • Vuugid annavad sillutisele viimase lihvi: kasuta tumeda plaadiga tumedat vuuki ja heleda plaadiga heledat vuuki.
  • Kas teha sillutisetööd ise või tellida? Keskmise, 100 m2 alaga saab veel lihtsalt hakkama, suurem töö tasub pigem tellida professionaalselt töövõtjalt.

Allikas: K-Rauta

---

SAMAL TEEMAL: