Kaitse puitu

Kuna puidu puhul on tegemist loodusliku materjaliga, on ta heaks kasvupinnaseks erinevatele elusorganismidele nagu hallitus, sine, seened jne. Kui ehitad uut puidust maja, kasutad selleks tõenäoliselt veel töötlemata puitu. Sel juhul on esimeseks sammuks puidu immutamine, mis takistab sine, hallituse ja teiste puidule kahjulike elusvormide levikut. Puidule annab hea kaitse läbipaistev immutusvahend Vivacolor Kolorex Protekt. Töötle eriti hoolsalt laua servad ja otsad, sest niiskus liigub hõlpsasti just piki puidu kiudu.

Varem värvitud fassaad? Vaata üle selle seisukord!

Kui sinu maja fassaad ei näe välja nagu päris algusaastatel ning vana värv juba praguneb ja tuhmub, siis on aeg see taas üle värvida!

Varem värvitud fassaadi puhul tuleb enne üle värvimist kontrollida üle fassaadi seisukord ja kahjustunud konstruktsiooni osad välja vahetada. Kui näiteks fassaadile on tekkinud ajaga sammal, tuleb see mehaaniliselt eemaldada ning seejärel töödelda kahjustunud pindu hallitusvastase ainega.

Kindlasti on vanale fassaadile kogunenud ka mustust ja nõge, mis tuleb enne värvima asumist spetsiaalse leeliselise puhastusvahendiga maha pesta (näiteks Vivacolor Special Clean) ning loputada. Seejärel tuleb lasta pinnal kuivada, sest mida kuivem on fassaad, seda paremini imendub immutusaine ja kinnitub värv. Pärast kuivamist eemalda kogu lahtine, koorunud värv, milleks võib kasutada kraaprauda, pahtlilabidat või hoopis terasharja.

Kui fassaad on korralikult puhtaks kraabitud, saab järgida juba esimeses lõigus antud soovitusi uue puidu immutamiseks. Üle tuleb kruntida ka roostetanud naelapead. Kui ettevalmistustööd on tehtud, võib asuda värvima!

Vaata videost, kuidas ettevalmistusi täpsemalt teha.

Jaga
Kommentaarid