Tark ja meie vajadusi järgiv tehnika igal sammul. Enam ei ole see filmide, trendiennustajate või tehnikaajakirjade pärusmaa – see kõik ongi uus normaalne ja tipptasemel kinnisvara elementaarne osa.

LAEV

Käesoleva aasta ühe erilisema objekti, elu- ja ärihoone LAEV arendaja Kalev Raidjõe arvab, et targa maja lahendused on täna vähemalt eksklusiivsemate korterite elementaarne standard, mida iga ostja küsima ja ka nõudma peaks. Lahendused peaksid toimima nii korterites kui ka kogu hoones tervikuna, et oleksid täidetud targa maja tegelikud eesmärgid – märkimisväärne energiasääst, turvalisus ja mugavus. Näiteks LAEV’as asub iga korteri seinal puutetundlik ekraan, kust on võimalik jälgida ja juhtida korteri kütte, ventilatsiooni, jahutuse, valgustuse ning valvesignalisatsiooni ja läbipääsusüsteeme. Korteris puudub vajadus erinevate sõrmistike ja seadmete jaoks, kuna kogu juhtimine toimub ühe puuteekraaniga. Turvalisust ja mugavust lisab seegi, et ekraanilt on võimalik suhelda külalisega peaukse taga ning avada ust, lisaks veel jälgida reaalset energia/vee kulu. LAEV’as asuvate korterite uksed on varustatud kontaktivabade kaardilugejatega. Kalev Raidjõe ütleb, et kõiki eelpool nimetatud süsteeme on võimalik juhtida ühiselt ning anda käskusid kõikidele seadmetele korraga. Näiteks võib kütet juhtida vastavalt ilmateatele või ventilatsiooni vastavalt kalendrile. LAEV'as on targa kodu ülesehitusel püstitatud üks põhimõte – tark kodu peab muutma iga elaniku elu lihtsamaks ja mugavamaks temalt lisapingutusi nõudmata. Sellest tulenevalt on ka traditsiooniliste lahenduste austajatele seintel tuttava kasutusega lülitid, mille taga peitub hindamatu tarkus ja avarad võimalused.

LAEV

Kõik toimib vaid ühe nupulevajutusega

LAEV’a elanikele on loodud kaasaegseimad võimalused ka valgustuse juhtimiseks ning energiasäästu tagamiseks. Kodust lahkudes kustutatakse ühe nupuvajutusega kõik tuled, ventilatsioonisüsteem lülitatakse säästurežiimile, valvesignalisatsioon lülitatakse sisse ning isegi lift kutsutakse ette. Magama minnes kustutatakse samuti ühe nupuvajutusega kõik tuled, ventilatsioonisüsteem lülitatakse vaiksele režiimile, valvesignalisatsioon lülitatakse öörežiimile, kardinad suletakse, küte ja jahutus lülitatakse öörežiimile. Kuna kõik süsteemid on omavahel seotud, siis on võimalik saavutada säästu ja mugavust erinevate süsteemide omavajalisest suhtlusest. Näiteks kui küte töötab, siis jahutus mitte. Või kui CO2 tase korteris tõuseb kiirelt, tähendab see, et korteris on rohkem inimesi ning süsteem alandab siis automaatselt pisut temperatuuri. Kui kardinad avatakse päevasel ajal, siis valgustid lülitatakse automaatselt välja. Ja need on vaid mõningad näited eksklusiivse elu- ja ärihoone LAEV korterite süsteemide omavahelisest suhtlusest. Kõike seda on loomulikult võimalik juhtida ka eemalt ning igast nutiseadmest. Selline lahendus annab võimaluse asukohast sõltumata omada ülevaadet ja kontrolli oma kodu üle.

Jaga
Kommentaarid