KAISSU? Jah, võta KAISSU!

See armsalt kutsuva nimega Eesti kaubamärk on nii uus, et veebilehe moodnekodu.ee ja ajakirja Moodne Kodu lugejad on päris esimesed, kes selle olemasolust teada saavad! Siin ta on — Kaissu, värske Eesti disain sinu magamistuppa!

Eestimaa looduse värvidest, valgusest ja ürgsusest inspireeritud Kaissu tootevalikus on eksklusiivselt käsitööna ja väikepartiidena valmiv mööbel, aksessuaarid ja tekstiilid põhjamaise stiili armastajale.

Kaubamärgi esiktoode, voodi Tuul, on põnevalt omanäoline ja pakub magamistoa sisustajale paraja annuse mängulusti. Naturaalsest kasevineerist lihtsa joonega voodi saab paari liigutusega muuta pehme tekstiilkattega magamisasemeks.

Puhta puitmööbli austaja võib endale sobivas toonis õlivahaga viimistletud voodi soetada tekstiilist lisadeta. Pehme tekstiilmööbli sõber saab valida omale meelpärase katte. Vastupidavast linasest kangast, vateeritud, mugavalt peale libistatavad katted on pehmed ja dekoratiivsete tepingutega. Valikus on mitu värvitooni ja mudelit. See praktiline lahendus teeb lihtsaks tekstiilist katte puhastamise, jättes selleks ajaks magamistuppa endiselt esteetiliselt nauditava vaate katteta voodi kujul.
Muuseas, Kaissu võrratu maailm avaneb Sulle 1. juunil — koduleht, showroom ja rohkem kauneid sisustusesemeid Sinu magamistuppa!
Vaata lisaks: facebook.com/kaissufurniture

Mänguline kalasabamuster

Mahedate värvidega kodusisustustoodete kevadkollektsioon. Kevad kui voolav aastaaeg inspireeris pleedidele ja patjatele kuduma kalasabamustreid, mida iseloomustab voolavus. Pleedid justkui valguksid kevadise kergusega kodusesse interjööri. Mänguline muster jätab eri nurkade alt vaadeldes mänguruumi ka värvitoonidele, mis on justkui konkreetsed, ent siiski teineteisega sulanduvad.
Vaata lisaks: www.woolish.ee

Tammepuiduselt soe

COW mööblisarja on lisandunud uus lemmik — COW öökapp. Tammepuiduselt soe ja põhjamaiselt stiilne öökapp on hea sõber magamistoas. Sarjas on kolm erinevat, samas üksteisega sobituvat öökappi, mille seast saab just endale sobiva valida iga pereliige. Eelistad asjad silme alt ära panna? Soovitame kinniste tammepuidust kastidega öökappi. Armastad prillid, veeklaasi jms käepärast hoida? Vali avatuma riiuliga öökapp.

Kui tekib soov oma öökapp ümber kujundada, piisab vaid ülemise kasti asendamisest mõne teise COW kastiga ning tulemus on värske ja uus. Seejuures leiab majapidamises kindlasti kasutust ka öökapist üle jääv tammepuidust kast.

COW mööblit saab näha ja katsuda Tallinnas Tali disainipoes (Kotzebue 33) ja Eesti Disaini Majas (Kalasadama 8). Arvuti tagant lahkumata on võimalik sooritada ost e-poest furgner.com. Hind 695 eurot.
Vaata lisaks: www.CultOfWood.eu

Rõhu all kuumuses sündinud

Rippvalgusti Coal on valgusti eksklusiivsest väikeseeriast. Tume ja visuaalselt orgaanilise vormiga kuppel justkui jätkuvalt kiirgab interjööri karastusahjust saadud soojust.

Tegu on seni keerulisima projektiga, mille Mari Lights on ette võtnud. Coali sündimiseks pidid kohtuma kaks ideed: puhta ja ajatu vormi ideoloogia ning kuumus kui viimistlusvahend. Sealt edasi kujunes mõte Coalist karastusahju kuumuses ja rõhus viimistletud perfektse vormiga valgustiks.

Pärast pikka ja rasket tootmist on tulemuseks orgaanilise pinnaga terasest rippvalgusti. Eemalt vaadates on see ühtlaselt tume, joonistudes selge vormina interjööri osaks. Vahetus läheduses kõnetab valgusti pind oma detailsuse ja läigetega, mis eri valguses isesuguseid visuaale loovad. Coal on justkui moodsa avatud ruumi eraldaja, luues suure pildi, kuid ühtlasi täiustades väiksemat ala detailidega. Hind alates 470 eurot.
Vaata lisaks: www.mari-lights.com

Minimalistlik lauake öökapi asemele!

Laua-ideed sai aja jooksul tasapisi täiustatud. Kindel plaan oli säilitada ümarat vormi nii nagu juba olemasolevate riiulite puhul. Kuigi algne mõte oli panna kasevineeri kokku teiste materjalidega, otsustati lõpuks siiski ainult vineeri kasuks.

Väiksema mõõduga lauda saab suurepäraselt kasutada öökapi asemel, sest see ei võta palju ruumi. Elutuppa on tore sobitada ka suurem või väiksem laud koos.

Tootele nime leidmisega läks lihtsalt: kui esimene väiksem laud valmis sai, arvas selle looja noorem laps, et laud on ju nii tilluke! Sündiski nimi Tiny (ingl), mis sobib suurepäraselt. Eks need ideed ja nimed tulevadki koostöös suurte ja väikestega.
Vaata lisaks: talkendesign.eu

Artikkel ilmus esimest korda Eesti Ekspressi kuukirjas Moodne kodu 25. aprillil 2016.