Arhitekti kaasamine on muutunud elementaarseks. 100% standardit müüakse Eestis üldiselt vähe, ka kataloogimajad kohandatakse enamasti kliendi soovide järgi. Eesti tootjad teevad nö räptsepaülikondi, just paindlikkus ja kliendi soovidega arvestamine on toonud meile konkurentsieelise välismaal. Heameel on tunnistada, et ka Eesti tellijad on avastamas, millised on majatehaste tegelikud võimalused.

Kui kliendil on koostööpartneriks valitud korralik majatehas, on ka ehitusloa taotlemine omavalitsusest lihtsam. Eesti on nii väike, et tugevamad tegijad on tuntud üle riigi.

Igal juhul tasub tehastega ühendust võtta, ka julgemate ideede puhul. Eesti majatootjad on avatud koostööks, mõnel tootjal on endal projekteerimismeeskond, osal on koostööpartneriteks arhitektuuribürood, aga alati võib majatehasesse minna ka oma projektiga. Seda veel ei teata, kuid Eesti tehased on üldjoontes väga hästi just sobivad eriprojektide tootmiseks – Eesti majatehased toodavad imeasju Euroopasse, ma ei näe põhjust, miks see ei võiks olla samamoodi ka Eestis.