Büroopartnerid Vilen Künnapu ja Ain Padrik kuuluvad juba 1970. aastatest Eesti nimekamate arhitektide hulka. Mõlemad lõpetasid Eesti Riikliku Kunstiinstituudi (ERKI) 1971. aastal. Nende esimene, ja kohe võidukas koostöö oli Lembitu moemaja arhitektuurikonkurss Tallinnasse Viru tänavale (1979, ehitamata). 1980. aastatel jätkati koos toimetamist peamiselt nii kohalikel kui ka rahvusvahelistel konkurssidel osalemise vormis, millest paljud osutusid edukaks (neist olulisim II koht Los Angeles Gateway konkursil koos Andres Siimuga, 1988). 1992. aastal asutatud arhitektuuribüroo Künnapu & Padrik ampluaa on olnud väga lai, alates eramutest ja kortermajadest kuni suurte äri- ja avalike hooneteni välja.

Ekskursioonil tutvuti kolme eri mõõtkavas ja hoonetüpoloogiast objektiga — eramute kompleks, suur kortermaja ja kirik. Üheksast eramust koosnev eramugrupp Pirita-Kosel (1997) asub Pirita jõe ürgorus keset metsatukka. Kuigi kõik majad on erisugused, siis loob hoonetevahelise kooskõla läbimõeldud planeering ja majade puhul sarnase murtud geomeetria ning erksate värvitoonide (sinine, kollane, punane) kasutamine.

Seejärel külastati Lasnamäe kanali ääres paiknevat suuremõõdulist kortermaja Liikuri tänaval (2006), mis arhitektide sõnutsi on „kanajalgadel aukudega hiigelklots”. „Hiigelklotsi” katuselt aga avanevad ainulaadsed vaated nii Lasnamäele kui ka paenõlva all paiknevale Tallinnale.

Ekskursiooni viimane peatuskoht oli Eesti Metodisti Kirik Narva maanteel (projekt 1994, valmis 2000). Multifunktsionaalses kirikuhoones asub 720-kohaline saal, teoloogilise seminari klassiruumid, kirikuvalitsuse kontor, raamatukogu, väike ühiselamu ja supiköök. Metodisti kiriku ehitamine oli omal ajal ka märk arhitektuuripildi muutusest laiemalt, mil 1990. aastate äriehitistele orienteeritud kauboikapitalismist liiguti kaasaegse kodanikuühiskonna poole ja hakkasid uuesti kerkima ka ühiskondlikud hooned.

  • Avatud Majad on ekskursioonide sari, mis viib arhitektuurihuvilised tuntud hoonetesse, kuhu tavaliselt ei pääse. Loe ekskursioonisarja kohta lähemalt SIIT.