Silmapaistvad mustrid

Mida suurem muster, seda efektsem tulemus! Mustrid on hea viis monokroomsetes värvides toale vürtsi lisada. Lilled ja popid džunglimustrid või seitsmekümnendate geomeetria diivanil ja patjadel koondavad tähelepanu just sellele toa osale. Mustrite puhul tasub silmas pidada aga nende mõõdukat kasutust — väikesed mustrid kipuvad kaugustes ühte sulanduma ja ruumid, kus on kasutatud palju erinevaid mustreid vajavad silma meeleheaks ning rahulikumaks üldilmeks ka puhtaid värve ja neutraalset pinda.
Vaata põnevat mustrimängu ka tekstiilitootja Villanova koduehelt.

Tekstuuride omanäolisus

Erinevate tekstuuride kasutamine loob toas hubase ja koduse tunde. Lisaks eelnevale tekitavad mitmekülgsed tekstuurid ja reljeefsed pinnad toale sügavuse ning dimensiooni, soovi suhestuda ja tunnetada mitmesuguseid pindasid. Paiguta diivanile üks mõnus karvane lambanahk, aseta põrandale täisvillane vaip või vastanda täispuitu ja metalli, marmorit ning plastikut.

Lisa aktsenti värviga

Aktsentvärvid mõjuvad ergutavalt ja värskelt. Omavahel tasub sobitada nii põhivärve kui ka sekundaarvärve, vastandvärve, värviringis kõrvuti olevaid kõrvaltoone ning akromaatilisi ja kromaatilisi värvitoone. Värvide abil on hõlpsalt võimalik toale anda uus ilme, näiteks minimalistlikku must-valgesse tuppa lisada ookerkollased kardinad ja padjad või indigosinine diivan. Kontrastne diivan, kardinad või lambi- ja padjakatted on tõelised pilgupüüdjad!

Kombineeri kangaid

Kombineerige omavahel erinevatest kangastest sisustuselemente — vilt, nahk, džuut, puuvill, polüester, žakaarkangas, šenill ning gobelään on vaid mõned üksikud näited mitmekülgsest valikust. Mitmekülgsed kangad toovad tuppa nii soojuse, isikupära kui ka hubasuse. Selleks sobitage tuppa näiteks džuudist maailmamustriga vaip ja modernne nahkdiivan, vildist kattega tumbad ja šenillist padjad, lendlevad pitsist kardinad ja soliidsed puuvillased külgkardinad, võimalusi on lõputult.

Allikas: Softrend