Puidust disainvannide loomise idee sündis Frants Seeri peas Lõuna-Eestis Otepää vallas soovist täiustada puidust kümblustünni — muuta see kasutajasõbralikumaks ja kaasajastada selle väliskuju. Kui tünni palju kasutada või pikemalt veega täidetuna hoida, kipuvad puidule liiga tegema seened, sammal ja hallitus. Kui aga tünn iga kord tühjaks lasta, tõmbuvad küljelauad kuivades kokku ja probleemiks muutub ajapikku veepidavus.

Lihtne oleks olnud vanni sisepind plastikuga katta, kuid nii oleks kadunud inimese ehe kontakt puiduga ja puidust vann oleks muutunud vaid tavalise vanni fassaadiks. Seda taheti aga kindlasti vältida, aastatepikkune katsetamine ja arendustöö kandsid vilja ning KHIS-i vanne ei kimbuta puidule omased hädad kahel põhjusel: vannide tegemisel kasutatakse termotöödeldud puitu ja eriprofiiliga kummitihendeid.

Iga KHIS vann on unikaalne ja käsitsi tehtud: alates puulippide lõikamisest ja nende viimistlusest kuni vanni kokkupanemiseni.

KHIS vannid pannakse kokku käsitsi lõigatud ameerika saarepuidust lippidest, mis on omavahel ühendatud kummitihenditega. Need kompenseerivad puidu paisumise ja kuivamise, pakkudes täielikku kaitset vee lekkimise vastu. Ühe vanni kõik puulipid on erinevate mõõtmete ja proportsioonidega, mis teebki KHIS vannid tõeliselt peeneks inseneritööks.

KHISi vannide tumepruun, peaaegu must värv on kõrgkuumutamise tulemus — iga puitlippi töödeldakse 215°C juures. Lisaks väljapeetud välimusele tagab see puidule erakordse niiskuskindluse ja vastupidavuse. Vanni põhi valmistatakse tellija valikul puidust või kivist.




Puidu pehme puudutus, kauakestev vee soojus ja loodusest inspireeritud disain pakuvad rahu ja lõdvestust. Puit on naturaalne ja soe. Vanni unikaalne disain püüab pilku ja ergutab meeli isegi uhkes üksinduses ja ilma veeta. Selle ümber saate luua kogu oma vannitoa.

KHIS vannide tootevalikus on täna neli erinevat põhimudelit:

  • First KHIS — Klassikalise ovaalse kujuga mudel. Sobib ideaalselt igasse interjööri.
  • Eternal KHIS — Ovaalse kujuga suuremõõtmeline mudel, mis loob ehtsa koduse spaa-tunde.
  • Nature KHIS — Ümmarguse läbimõõduga mudel, mis oma mõõtmetelt sobib ka õues kasutamiseks.
  • Kõige uuem mudel on Supernal KHIS — Ovaalse kujuga kõrgem vann.
Sirge või kurvikas?
Iga interjöör on isemoodi ja inimeste maitsed erinevad. Seetõttu on loodud võimalus valida erinevate väljalõigete ehk vanni kujude vahel.

Classic
Standardlõige, sirge ühekõrguste külgedega lõige. Veemahutavus kõige suurem, sobib ka pisemates pereliikmetes spaa-tunde tekitamiseks.

French
Klassikaline, prantsusepärane sümmeetriline väljalõige külgedelt. Tagab ligipääsu mõlemalt poolt.


Sloped
Ühelt poolt madalam lõige. Sobib paigutamiseks vastu seina või mööblit.

Iga KHIS-i vann valmib tellimustööna, iga kliendi soove arvesse võttes ning see on kogu vanniehituses kõige ajakulukam osa

KHIS on tegutsenud tänaseks neli aastat, viimased paar aastat on hakatud aktiivsemalt end ka maailmale tutvustama ja külastatud disainimesse.

Tootearendus ja tehniliste lahenduste pisidetailide briljantseks lihvimine aga pole kindlasti veel lõppenud.

Soov on vallutada Euroopa turg ning muuta sõna „khis“ tulevikus kvaliteetsete puitvannide sünonüümiks.

Loe lisa KHISI disainvannide kohta SIIT

Jaga
Kommentaarid